Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Aloe Blacc – “Make Way”

Aloe Blacc, de soulzanger die we kennen van de hits “I Need A Dollar” en “The Man” maar ook als stem van oa. Avicii’s megahit “Wake Me Up”, komt met nieuw werk naar buiten. Zijn laatste album Lift Your Spirit dateert alweer van 2015 en hopelijk is deze “Make Way” een voorbode van een nieuwe plaat.

De nieuwste single, start met een stevige gospel aandoende intro waar een koortje ‘ooh’s’ de stem fijn ondersteunt. Je zit vrijwel onmiddellijk mee te wiebelen in het ritme. Wat als een veelbelovend nummer begint, kent echter niet de verhoopte climax in het refrein. De song drijft hierna steeds verder af naar een heel commerciële productie met bijhorende drop. Aloe Blacc is hiermee duidelijk op zoek naar een nieuw wereldwijd succes en dit zal vermoedelijk niet uitblijven. Het nummer is namelijk wél een oorwurm en voelt heel radioklaar.

Bovendien lijkt het uiterst geschikt voor pakweg reclame doeleinden, maar tegelijk ligt het mijlenver verwijderd van zijn fijne soul muziek die Aloe Blacc in zijn Good Things dagen maakte. Dit terzijde heeft “Make Way” wel alles wat een modern pop nummer nodig heeft. Het is alvast uitkijken naar meer nieuwe songs.

9 maart 2018

About Author

Dimitri De Smet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter