Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fall Out Boy – “Wilson (Expensive Mistakes)”

Volgende week verschijnt eindelijk het nieuwe album van Fall Out Boy. M A N I A stond origineel gepland voor in september, maar de datum schoof op omdat het album niet klaar geraakte. Op 19 januari is het dan zover en komt de band met zijn zevende album op de proppen. Het lijkt er ook op dat de band nog meer op zoek gaat naar de popversie van zichzelf. Hoe ze er in slagen om de gitaren blijven vast te houden, blijft ons een raadsel. Eerder hoorden we al vier nummers van de nieuwe plaat: “Young And Menace”, “Hold Me Tight Or Don’t”“Champion” en “Last Of The Real Ones”. Vandaag zitten we al aan de helft van het album met “Wilson (Expensive Mistakes)”.

Naast het maken van muziek, lijkt het er op dat Fall Out Boy ook al eens graag lacht met zichzelf. Bij de videoclip van “Wilson (Expensive Mistakes)” valt dit nog meer op. Er zitten lama’s in, ze zetten zichzelf te koop (beetje sell-out dus) en op het eind loopt alles mis. De band probeert dus een meme te creëren van zichzelf, en dat vinden we geen goed idee. Hoewel het altijd plezant is om jezelf te amuseren bij de muziek die je maakt, hoef je jezelf niet populair te maken door van je muziek een meme te maken. Dit is waar ze de bal mis slaan.

“Wilson (Expensive Mistakes)” is nochtans geen slecht nummer. Het heeft een erg aanstekelijk refrein dat blijft hangen en ook de rest van het nummer heeft een goede popvibe. Natuurlijk lijkt dit op niets vergeleken met wat de band in het verleden deed, maar als je dit nummer op zichzelf ziet staan, zou het zomaar eens de beste song van het album kunnen zijn (dat we tot dusver kregen). Oké, de lama’s zijn op zich wel grappig, maar het zou niet het eerste mogen zijn waar je aan denkt bij Fall out Boy’s M A N I A. Laten we de genante vertoning even door de vingers zien en gewoon de song voor zich laten spreken, want ze kunnen nog steeds toffe nummers schrijven.

Op 12 april staat de band in Vorst Nationaal en dat is nog niet uitverkocht!

 /  /  /  /  / 

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fall Out Boy - So Much (for) Stardust (★★★½): Emo voor gevorderden

Door de gemengde gevoelens bij het vorige album van Fall Out Boy, M A N I A uit 2018, waren de verwachtingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.