Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fall Out Boy – “Champion”

Toen we eind april “Young And Menace” van Fall Out Boy te horen krijgen, waren we verbouwereerd. We dachten dat ze plots van plan waren om een EDM plaat te maken. Wat een draak van een nummer was dat. Daarom lag onze lat ook extreem laag voor de nieuwste single van nieuwe plaat M A N I A die op 15 september verschijnt. Verrassend genoeg blijkt het tweede nummer van die plaat een hele andere lijn aan te houden, wat wij enkel maar als positief kunnen beschouwen.

In tegenstelling tot die afschuwelijke synthgeluiden op de vorige single, neemt Fall Out Boy dit keer de gitaar terug in de hand. Nooit klinkt het zo sterk als hun eerder werk, maar dat hoeft ook niet. Het is een strakke single die past bij de grootsheid van de band tegenwoordig. Het doet wat denken aan “Centuries” en is extreem aanstekelijk. “Champion” is een echt kampioenenlied en voelt als een overwinning aan. Al zullen ze die lijn toch mogen doortrekken op de plaat om ons helemaal te overtuigen maar we hebben er terug goeie hoop in.

 /  /  /  /  / 

3659 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "champion" (feat. Jordan Mackampa)

Het is weinig overdreven om te zeggen dat blackwave. zich op relatief korte tijd heeft weten te settelen in het Belgische muzieklandschap….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.