InstagramLiveRecensies

Dua Lipa @ Rock Werchter 2024: Blits en braaf popspektakel

© CPU – Chris Stessens (archief)

‘Yes girl, give us nothing!’, Dula Peep, het beenzwengeltje en recentelijker het gênante moment op Glastonbury. Dua Lipa is al voor van alles en nog wat viraal gegaan, maar de zeemeermin uit Barbie doet dat natuurlijk vooral met haar catchy popnummers. De Brits-Kosovaarse is niet meer weg te denken uit de pophitlijsten en bracht zopas haar derde plaat uit. Radical Optimism kan je misschien wel een conceptplaat noemen en is opvallend minder hitgevoelig dan het succesvolle en voorgaande Future Nostalgia. Live deert dat natuurlijk niet, want zoals te verwachten was, speelde Dua Lipa zeer veel oudere hits en bracht ze een popshow met alles erop en eraan. Ze vervulde de verwachtingen, maar deed niet veel meer dan dat.

Openen gebeurde met “Training Season”, waarbij Dua Lipa in haar glitterkleedje al snel door haar dansers de lucht werd in geheven. Het viel meteen op dat het nummer live van extra pit werd voorzien en hetzelfde gold voor “One Kiss”, dat verrassend vroeg in de set viel. De hit zorgde meteen voor extra sfeer en toonde hoe strak de show in elkaar zat. Elke wandelstap was op voorhand gepland en er zou niet worden afgeweken van eerdere shows. Dat weerhield het publiek er echter niet van om positief te reageren toen het dansbare “Illusion” en het altijd leuke “Break My Heart” werden gebracht en er voor het eerst op confetti werd getrakteerd, tot groot jolijt in het publiek.

Na “Levitating” verliet de Britse eventjes het podium en wie zich aan een nieuwe outfit had verwacht, die kwam bedrogen uit. “These Walls” zorgde voor een dieptepuntje in de set doordat het lied weinig te bieden had, maar een dankbare speech erna maakte meteen veel goed. Dua Lipa vertelde dat ze “Be The One” altijd live zal spelen omdat het nummer zo veel voor haar betekent. Het lied werd een klein hoogtepunt, maar daarna werd het duidelijk dat de Britse nog weinig nieuws te bieden hadden. Gelijkaardige choreografieën bleven elkaar opvolgen en zelden kregen we het gevoel dat Dua Lipa’s persoonlijkheid echt te zien was of dat ze voluit ging. Van het vlakke “Pretty Please” en de vage “Rocket Man”-herwerking vroegen we ons af wat deze nog in de set deden, aangezien ze beiden plaats hadden kunnen maken voor nieuw materiaal of een hit zoals “Dance The Night”, dat opvallend afwezig was.

Nadat Dua nog eens van het podium ging om geen nieuwe outfit aan te doen, kwam de sfeer al gauw terug met het energieke “Hallucinate” en een nieuwe versie van “New Rules” die beiden voor wat extra endorfines zorgden. Met een extra dosis confetti en lasershow werd het feestje nog wat groter en tijdens “Electricity” was er dan ook elektrische energie voelbaar in het publiek. Tijdens de bisronde werden er met “Physical”, “Don’t Start Now” en “Houdini” nog drie leuke hits tegenaan gesmeten en werd de confetti opgevolgd door vuurwerk. Hoewel de zangeres doorheen de show zelden voluit leek te gaan, durfde ze tijdens de bisronde al wat harder te dansen. Dat extra tikkeltje energie deed deugd en blies de show eigenlijk nog wat nieuw leven in.

Dua Lipa zette een blitse popshow neer op de weide van Rock Werchter, iets dat nog steeds te weinig gebeurt. De zangeres zorgde voor heel wat sfeer en focuste zich daarvoor vooral op hits. Er werd dus op veilig gespeeld, waardoor er geen sprake was van echte verrassingen. Het feit dat Dua Lipa ondanks haar verdwijningen van het podium nooit van outfit veranderde, was dan nog de grootste verrassing van de performance. Dua Lipa heeft het wiel niet heruitgevonden op Rock Werchter, maar het wiel draaide wel heel vlot en deed wat het moest doen. De leuke choreografieën, confetti en een melige speech maakten er een rasechte en strakke popshow van en zo toonde Dua Lipa dat ze veel meer dan ‘nothing’ te bieden heeft.

Onze recensie van de derde festivaldag lees je hier.
Alle recensies van Rock Werchter 2024 lees je hier.

Setlist:

Training Season
One Kiss
Illusion
Break My Heart
Levitating
These Walls
Be the One
Love Again
Pretty Please
Hallucinate
New Rules
Electricity
Cold Heart
Happy for You

Physical
Don’t Start Now
Houdini

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Nabeschouwing Rock Werchter 2024: Op naar de 50

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld; Rock Werchter 2024 mag alweer de geschiedenisboeken in. En afgelopen editie was eigenlijk al…
InstagramLiveRecensies

Foo Fighters @ Rock Werchter 2024: Grohls gelijk

De naam waar iedereen deze editie van Rock Werchter het meest naar uitkeek, was ongetwijfeld deze van Foo Fighters. De band werd…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.