Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trippie Redd – “Bando Kid”

© Trippie Redd

Daar is hij dan weer. Nog geen drie maanden na zijn samenwerkingsproject met mgk komt Trippie Redd weer op de proppen met een nieuw nummer. De rapper uit Ohio laat er geen gras over groeien: sinds de aanvang van zijn carrière in 2017 brengt hij bijna elk jaar wel een album en een hoop singles uit. Trippie Redd valt muzikaal moeilijk te voorspellen. Hij maakt voornamelijk emo-rap, afwisselend met hier en daar een experimentje zoals poppunk op NEON SHARK of loepzuivere Chicago drill op MANSION MUSIK. Niet elke genrewissel bevalt Trippie echter even goed. We hielden alvast ons hart vast voor zijn nieuwste “Bando Kid”.

Trippie Redd keert gelukkig terug naar de 808’s en trapdrums met “Bando Kid”. Geen goedkope, melige poppunk meer zoals in de studio met mgk. De theatrale gitaarsolo tijdens de intro geeft meteen aan dat we meedogenloze rage of drill mogen verwachten, gelijkaardig aan de sound van Trip At Knight en MANSION MUSIK. Met een paar kwieke drumpatronen ontvouwt de beat effectief tot een rage-achtige trapschijf. Trippie Redd laat zich al snel horen met zijn kenmerkende, schreeuwachtige vocals. Op zo’n nummers durft hij wel eens ronduit vals te zingen, wat hij ons deze keer bespaart. Ook de autotune doseert hij goed. Over het algemeen kleurt Trippie naar zijn eigen standaard best binnen de lijntjes. “Bando Kid” is niet zijn beste ragenummer met het meest memorabele refrein of de smerigste beat, maar ook zeker niet zijn slechtste. Zolang dat hij de poppunk links laat liggen hebben wij nog vertrouwen in de steeds verrassende rapper.

Trippie Redd houdt zondag 30 juni halt aan 013 Poppodium in Tilburg.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Yachty – “Lets Get On Dey Ass”

Lil Yachty krijg je dit jaar niet weg te slaan uit de studio. Nog geen maand geleden bracht de rapper met de…
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.