Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, PinkPantheress & Trippie Redd – “Way Back”

© Marilyn Hue

2023 staat nog maar in zijn kinderschoenen, maar het belooft nu al een topjaar te worden voor Skrillex. Sonny Moore hintte namelijk al meteen naar een dubbelalbum dat het levenslicht zou zien de komende twaalf maanden. Releasedata, laat staan titels (werktitels QFF en DGTC niet meegerekend), zijn er nog niet, maar het lijkt duidelijk dat er geen tijd te verliezen is. En zo geschiedde. Afgelopen week vierde de Amerikaanse dj en producer dan ook zijn comeback, door samen met zijn maatjes Fred again.. en Flowdan het sterke “Rumble” uit te brengen. Nu, geen twee dagen later, ligt er alweer een nieuwe single klaar. Opnieuw haalde Skrillex daar de grote kanonnen voor boven, want “Way Back” werd een samenwerking met rijzende ster PinkPantheress en rapper Trippie Redd.

De nieuwste creatie van Skrillex duurt nog geen twee minuten, maar weet wel opnieuw te overtuigen. Zo komt de single redelijk dromerig op gang dankzij de stem van Trippie Redd, maar breekt het geheel binnen de kortste keren open onder leiding van PinkPantheress. Het tempo gaat dus de hoogte in, zoals dat gewoonlijk het geval is bij nummers van de Britse zangeres, wat op zijn beurt weer bevestigt dat Skrillex zich evengoed kan aanpassen aan zijn features. Als het dromerige en het uptempo gedeelte dan samenkomen, lijken alle puzzelstukken dan ook in elkaar te vallen. Tegen het einde horen we zelfs wat lichte invloeden van Jack Ü, waardoor “Way Back” ook een knipoogje geeft naar zijn titel. Opnieuw een geslaagde single dus, die nog meer doet uitkijken naar dat dubbelalbum.

Skrillex: Facebook / Instagram
PinkPantheress: Facebook / Instagram
Trippie Redd: FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skrillex – Quest for Fire (★★★½): Nieuw talent zorgt voor vuur

Dat 2023 Skrillex’ jaar moest worden, werd al op 1 januari duidelijk. Op Sonny Moores socials verscheen onder het bijschrift ‘QFF/DGTC 23’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Bladee - "Real Spring"

Skrillex startte zijn carrière als dubstepproducer, maar ging de laatste jaren steeds meer samenwerken met mensen buiten het genre. Op muziekstreamingdiensten haalde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.