Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “Time”

olivia dean

© CPU – Joost Van Hoey

Olivia Dean mag zichzelf stilaan een fenomeen beginnen noemen. Uit het niets verscheen de jonge Britse enige tijd geleden op onze radar, eerder dit jaar kreeg ze al een hopeloos uitverkochte Ancienne Belgique voor haar neus. Alles wat de jazzy singer-songwriter aanraakt, verandert met andere woorden in goud. Te beginnen met debuutplaat Messy, die het zowat overal uitstekend deed. Op het podium brengt Dean die nummers nog wat meer tot leven – inclusief een blazerssectie! -, wat al meer dan eens een fantastische liveset opleverde. Tussendoor vond ze blijkbaar de tijd om te werken aan een opvolger, waarvan de precieze details vooralsnog ontbreken. Wie er afgelopen mei bij was, zal deze nieuwste “Time” echter ongetwijfeld wel herkennen.

De single ligt in elk geval perfect in, een weliswaar verder bloeiende, lijn met wat Olivia Dean ons in haar jonge carrière al voorschotelde. “Time” opent namelijk met een dromerige akoestische gitaar en wat getokkel op drums, terwijl de Britse haar engelenstem eroverheen giet. Zodoende maken zwoelere soulvolle invloeden alsmaar meer hun intrede, om zo uiteindelijk tot een ruwer en zelfs bluesy geheel te komen in het refrein. Een riffje zorgt voor een stroomversnelling, waarna wat blazers ons terug richting idyllisch vijvertje brengen. En zo groeit “Time” uiteindelijk open tot een van de grootste en meest intense nummers die Olivia Dean al op de wereld losliet.

Op zaterdag 8 juli staat Olivia Dean op North Sea Jazz.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eels - EELS TIME! (★★½): Gewoon Eels, niks meer en niks minder

Mark Everett, beter bekende bij het grote publiek als E, komt op zijn 61ste met zijn 15de album op de proppen. Dat…
LiveRecensies

Olivia Dean @ Ancienne Belgique (AB): Tussen jazzcafé en dansbar

415 dagen en 42 trappen. Dat is alles wat Olivia Dean onderscheidt van toen ze de vorige keer in de Ancienne Belgique…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.