Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Favourite”

© CPU – Joost Van Hoey

Er wordt wel eens geklaagd over een gebrek aan nieuwe, frisse festivalheadliners. Enter Fontaines D.C., want de hype die al enige tijd rond het Ierse vijftal hangt is op z’n minst gigantisch te noemen. Met Dogrel openden de heren de debatten op indrukwekkende wijze, A Hero’s Death bracht hen bij het grote publiek en Skinty Fia werd achteraf gezien de plaat van de bevestiging. En nu komt daar met Romance alweer een vierde langspeler op het palmares van de moderne postpunkband. Daaruit kregen we met “Starburster” al een fantastisch eerste voorsmaakje te horen, dat de band niet alleen een nog groter draagvlak bezorgde, maar het bleek meteen ook een frisse wind in de sound. Het nieuwe “Favourite” maakt de hype nu alleen maar groter.

Het echt ruwe randje laat Fontaines D.C. op die nieuwste creatie achterwege, daar het voor een combinatie van een zomers riffje, een akoestische gitaar en het herkenbare stemgeluid van Grian Chatten gaat. Een knipoog naar pakweg Oasis is daarbij nooit ver weg, maar de Ieren verloochenen nooit hun eigenheid. Op die manier wordt “Favourite” haast een instant klassieker die de zon in een mum van tijd van achter de wolken haalt en een gevoel van onverklaarbare euforie teweegbrengt. ‘You were my favourite for a long time’ zingt de frontman in het refrein, terwijl het nummer alsmaar intenser begint aan te voelen. En zo zit er toch nog net dat extra tikkeltje vernuft in de single. Dat “Favourite” de plaat uiteindelijk ook zal afsluiten, doet alleen maar vermoeden dat Fontaines D.C. opnieuw voor niets minder dan een topscore lijkt te gaan.

Romance verschijnt op 23 augustus. Fontaines D.C. speelt op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop, op vrijdag 15 november in Vorst Nationaal

Facebook / Instagram / X

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. - “Starburster”

Oplettende fans van Fontaines D.C. riepen het al sinds de band een tijdje terug alle social media-profielfoto’s naar een gifgroen-knalroze logo veranderden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kneecap - "Better Way To Live" (feat. Grian Chatten)

In een land, Ierland, waar rock, postrock en folk vaak de boventoon voeren, treedt de rebelse rapformatie Kneecap naar voren als een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SOMOH - "Favourite"

Vorig jaar verscheen SOMOH op onze radar met “I Know You Care“, een krachtige en persoonlijke single waar ze onze aandacht mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.