Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single And So I Watch You From Afar – “North Coast Megafauna”

© Ciara McMullan

Postrock of mathrock wordt al snel als ‘muzikantenmuziek’ bestempeld. Geheel onterecht, want soms zijn woorden gewoon overbodig om de juiste emoties te prikkelen of een denkbeeldig verhaal te scheppen. Een van de weinige groepen die daar wonderwel in blijft slagen, is And So I Watch You From Afar. Een bandnaam die in tijden van sociale media-accounts en hashtags de nachtmerrie is van elke copywriter. Desalniettemin blijft de Noord-Ierse instrumentale groep een sterkhouder in haar genre die steevast kwaliteit blijft afleveren. Dit jaar staat ze als derde hoogste naam op zondag van de tiende editie van ArcTanGent, dat het Dunk! festival van het Verenigd Koninkrijk is, maar dan nog een stuk groter. Twee jaar geleden scoorde ze ook hoog met Jettison en leek ze op “Do Mór” dezelfde weg te bewandelen.

Van het aankomende album Megafauna krijgen we nu de titeltrack te horen. Het postrockkwartet blijft duidelijk genieten van het samenspelen. “North Coast Megafauna” cirkelt namelijk rond een jazzy riff die de hummuslaag vormt van heel wat postrockgeweld. De track gaat nogal psychedelisch op en neer, maar landt telkens weer zachtjes. Zodoende houdt And So I Watch You From Afar de schwung erin zodat je niet op de shuffleknop drukt. Wanneer de track halverwege dreigt te eindigen, krabbelt hij rustig weer op om kort door de geluidsmuur te vliegen. In de zes en een halve minuut schreef de band dus eigenlijk twee nummers, of “North Coast Megafauna” is een lange jamsessie.

Megafauna verschijnt op 9 augustus. And So I Watch You From Afar speelt in het weekend van 24 en 25 augustus op Pelagic Fest in de Muziekgieterij.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single And So I Watch You From Afar - "Do Mór"

De beginjaren van de eenentwintigste eeuw voegden een grote lading pracht en praal toe aan de al oneindige muzikale schatkist. Artiesten, zowel…
InstagramLiveRecensies

Dunk!festival (Festivaldag 2): Vrijgevige vrijdag

Na een vlekkeloze start van Dunk!Festival gisteren, zakten we vandaag opnieuw af naar het Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent voor een nieuwe portie…
AlbumsRecensies

And So I Watch You From Afar - Jettison (★★★★½): Verruimende symbiose

De Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar mogen zich intussen al meer dan 10 jaar trotse vaandeldragers van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.