Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya – “Method Actor”

© CPU – Leni Sonck

Toen we ontdekten dat Nilüfer Yanya een platencontract tekende bij het gerenommeerde label Ninja Tune, waren we meteen benieuwd naar hoe de opvolger van PAINLESS zou klinken. De Londense singer-songwriter slaagt er namelijk al enkele jaren in zichzelf opnieuw uit te vinden zonder daarmee de continuïteit in haar werk te doorbreken. Haar herkenbare stemgeluid blijft haar grootste, maar zeker niet enige, troef en dat zullen we geweten hebben. Na de zomer verschijnt de nieuwe langspeler van Yanya die de titel My Method Actor zal dragen. Daarvan krijgen we na comebacksingle “Like I Say (I runaway)” een volgende track te horen: “Method Actor”.

Bijna vier minuten houdt Nilüfer Yanya ons in de ban en dat is geen seconde te veel als je het ons vraagt. Een jazzy compositie vormt de basis voor “Method Actor” waarna de artieste diepgang brengt met haar zang. Als een mooie lentedag glijdt de song voorbij terwijl er op de achtergrond behoorlijk wat gaande is. Een distorted sound verstoort de kalmte, maar eenmaal we door het oog van de storm zijn, lijken we in een aangenaam repetitief patroon terecht te komen. Vooral in de tweede helft van de song krijgen de instrumenten meer ademruimte en zo toont Nilüfer Yanya dat haar muziek ook zonder haar stem overeind blijft staan. De lat lag hoog na haar vorige single, maar met deze “Method Actor” overtreft ze alle verwachtingen schijnbaar moeiteloos.

My Method Actor verschijnt op 13 september. Op 24 november staat Nilüfer Yanya in de Brusselse Botanique, een dag later in Melkweg te Amsterdam. Voor beide shows zijn nog tickets verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya — "Call It Love"

Wie nog eens wat verfrissende en vernieuwende indiepop wil horen, is bij Nilüfer Yanya al enkele jaren aan het juiste adres. Albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eli Smart - "How Come?"

Zoals het zand op je huid blijft kleven na een dagje strand, zo onvermijdelijk heeft het Hawaï van zijn jeugd zich aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya - "Like I Say (I runaway)"

Het was alweer even geleden sinds we iets nieuws te horen kregen van Nilüfer Yanya, maar daar had de Londense singer-songwriter klaarblijkelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.