Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – “Piano Hands”

© Clark Franklyn

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse formatie bracht in april hun debuutsingle uit en heeft als voorprogramma van Declan McKenna al verschillende Europese zalen mogen opwarmen. Live wordt de groep al geprezen om hun energieke en vrolijke optredens, iets dat ook terug te horen was op eerste single “Cartwheels”. Op nieuwste release “Piano Hands” gaat het er net zo vrolijk aan toe, maar schroomt de band niet om hier en daar uit de bocht te vliegen.

Gezien de titel is het alleen maar logisch dat het nummer met een speelse pianosolo begint. Wie vervolgens denkt dat de piano de basis van het lied zal vormen, komt er bedrogen uit. Al voor het eerste refrein van “Piano Hands” wordt duidelijk dat het vijftal zich muzikaal niet wil beperken. Waar de pre-chorus nog simpelweg een typische meezinger is, zet het refrein door de ontspoorde gitaren meteen weer iets spannends neer. Ook tijdens de rest van het nummer neemt de band verrassende wendingen, zoals wanneer een stevige gitaarsolo plaatsmaakt voor ontspannen percussie. Met al de verschillende afslagen die de Ieren nemen, staat de single al gauw op repeat. Door op “Piano Hands” te bewijzen dat ze catchy nummers kunnen maken die tevens spannend zijn, toont de groep meteen hun toegevoegde waarde aan de indiescene.

Instagram / X (Twitter) / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Soft Launch - "Cartwheels"

Ondanks hun bandnaam gaat Soft Launch niet bepaalt voor een zachte lancering. Het Ierse vijftal werd in 2022 opgericht en nam ruim…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.