Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Soft Launch – “Cartwheels”

© Clark Franklyn

Ondanks hun bandnaam gaat Soft Launch niet bepaalt voor een zachte lancering. Het Ierse vijftal werd in 2022 opgericht en nam ruim de tijd om aan hun nummers te sleutelen. Ondanks dat een eerste release nog niet aan de orde was, hing er al een behoorlijke ‘buzz’ rond de band. Recentelijk maakten ze bekend dat ze Declan McKenna op diens Europese tour begeleiden als voorprogramma en begonnen ze met het teasen naar een debuutsingle. Na teasen moet je pleasen en dat doet Soft Launch nu met de aanstekelijke single “Cartwheels”.

De eerste geboorte is altijd de spannendste en daar kan Soft Launch een liedje over zingen. In dit geval is dat met “Cartwheels” een vrolijk indiepopliedje geworden dat ondanks zijn bij momenten tamelijk gladde kant ook een paar ruwere kantjes heeft. In eerste plaats valt de redelijk aanwezige baslijn op, die al snel wordt vergezeld door wat fuzzy gitaren. In de tweede plaats is het de zang van Josh McClorey die “Cartwheels” op sleeptouw neemt. Ondanks zijn korte duur van net iets meer dan twee minuten, voelt het nummer allesbehalve korte aan dankzij de vele twists. Een debuut dat smaakt naar meer en dat perspectief biedt op een mooie toekomst!

Op dinsdag 19 april staat Soft Launch in het voorprogramma van Declan McKenna in de Ancienne Belgique te Brussel.

Instagram / Twitter / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify

2040 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.