Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER – “Mother”

© CPU – Nathan Dobbelaere

DEADLETTER brengt op zich niets nieuws aan de dag binnen de tegenwoordig goed gevulde Britse postpunkscene. De hoekige riffs, rollende baslijnen en klagende zang, zelfs de noisy sax is al ontelbare keren gebruikt de laatste veertig jaar. Wat DEADLETTER er laat uitschieten, is het moeiteloze charisma waarmee het zijn hoogwaardige instrumentaties aan elkaar rijgt. Sinds 2020 konden we naast een tiental singles slechts een enkele ep aanhoren, maar daar komt op 13 september verandering in. Hysterical Strength heet het debuutalbum van deze Londenaren, dat wellicht als een bom zal inslaan.

“Mother” is de tweede single en een van de meer complexe nummers van de Britten. In plaats van een lopende bas die typisch is voor stevige punk, meanderen bas en sax hun eigen weg tussen de drumgroove, die op zich al weinig gaatjes laat met al zijn ghostnotes. Frontman Zac Lawrence scandeert vrij monotoon, maar laat zich op het einde van iedere strofe behelpen met de dubbele stemharmonieën van zijn bandleden. De tekst verhaalt de moeilijkheden van moederschap en verwijst direct naar de gelijknamige Japanse thriller in noir stijl van Bong Joon-ho. Zowel de gitaarsolo tijdens de intro, als de sax gedurende de climax, spelen hoogst ongebruikelijke noten. Ze konden zichzelf hier makkelijk in de dissonantie verliezen, maar telkens keren ze op tijd terug naar de subtiele baslijn die de weemoed samenhoudt. Het verder extreem dynamische nummer eindigt dan ook in mineur. Aangezien dit slechts track drie op het album is, verwachten we wel dat het er na deze innemende melancholie weer explosief aan toe zal gaan.

Op Left of the Dial verkondigden we nog dat DEADLETTER van ons zo op Rock Werchter mocht staan en inderdaad, op zaterdag 6 juli kan je de groep aan het werk zien op The Slope! Op 30 oktober steekt de band opnieuw het Kanaal over voor een zaalshow in Trix.

Facebook / Instagram

Tracklist Hysterical Strength:
1. “Credit To Treason”
2. “More Heat!”
3. “Mother”
4. “Bygones”
5. “A Haunting”
6. “It Flies”
7. “Hysterical Strength”
8. “Relieved”
9. “Deus Ex Machina”
10. “Practise Whilst You Preach”
11. “Mere Mortal”
12. “Auntie Christ “
Beluister de singles van de week op onze Spotify.
174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER - "Mere Mortal"

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.