Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles The Howlers – “Badlands” & “County Lines”

ⓒ Rob Blackman

April had eigenlijk de belangrijkste maand in het nog jonge bestaan van The Howlers kunnen worden, maar het gevaarlijke  coronavirus gooide roet in het eten. Hun eerste eigen UK tour kan gelukkig in september ingehaald worden, maar de release van hun twee nieuwe nummers hoefden ze niet te verplaatsen. De desertrockers uit London worden al goed opgepikt en brachten recentelijk met “Matador” en “La Dolce Vita” twee sterke nummers uit. Met “Badlands” en B-kantje “County Lines” gaan de drie op hetzelfde elan verder!

“Badlands” ligt mooi in het verlengde van hun eerdere nummers en wordt weer gekenmerkt door een strakke gitaarriff. Het nummer is groots opgezet en heeft een retrokantje dat het net weer cool maakt. De dreigende ondertoon van “Badlands” geeft het nummer een badass sfeertje waar ze ondertussen hun handelsmerk van hebben gemaakt. Het B-kantje “County Lines” is net het tegenovergestelde van “Badlands”. De groep houdt het op het nummer simpel, puur en intiem en dat gaat hen bijzonder goed af. De akoestische gitaar werd bovengehaald en is de dragende kracht van het nummer, terwijl de elektrische gitaar meer aan de achtergrondsfeer bijdraagt. The Howlers kunnen ons met beide nummers met verve overtuigen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Share - "County Lines"

We gaan eerlijk zijn: we hadden nog nooit gehoord van de band Share. Er zijn best wel meer bands die deze naam…
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…
Nieuwe singles

40 jaar Democrazy: Zes tips en tickets te winnen

In 2021 bestaat muziekclub Democrazy 40 jaar. Om dat te vieren, bezet de organisatie vanaf 30 oktober elf dagen lang de stad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.