Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie May – “Brian Cox”

© Dani KM

We kunnen het aantal opkomende singer-songwriters dat via TikTok de weg naar populariteit vond haast niet meer bijhouden. In die steeds groter wordende poel slaagde ook Sophie May erin haar kopje boven water te steken. De Britse sprokkelde reeds een aanzienlijke aanhang bij elkaar, waarvan zelfs wereldster Billie Eilish zich lid maakte. Slechts twee jaar geleden lanceerde ze een dubbele debuutsingle, waarna ze haar vloeiende flow snel verderzette met twee ep’s. Een derde ep, Deep Sea Creatures, volgt binnenkort het album Half Songs op. May laat ons daar alvast kennis mee maken door middel van de single “Brian Cox”.

May vernoemde het nummer naar de Britse fysicus, die we ook horen spreken in de bridge. De zangeres draagt Cox hoog in het vaandel vanwege haar fascinatie omtrent het intergalactische. In de songtekst verklaart ze echter helemaal niet zo van het universum en haar geheimen te houden: ‘I don’t want to know about Goldilocks zones or dying black holes where you never grow old / God, I hate the cosmos’. Met een authentieke naturelle en gedrenkt in melancholie zingt ze die woorden puur en loepzuiver. May heeft verder niet meer dan de simpliciteit van een zacht gitaarrifje en enkele idyllische, elektronische echo’s nodig om hoe ze zich voelt uit te drukken. Het persoonlijke “Brian Cox”, dat al dan niet een uiting van een soort existentiële crisis hoort te zijn, is een liedje dat we zouden opzetten op een avond waarbij we bewegingsloos op bed naar het plafond liggen te staren. May zet de luisteraar aan het denken en sleept die mee op een kosmische reis waarin het sterrenstelsel dan maar wat wijsheid of net weemoed moet bieden.

Sophie May’s derde ep Deep Sea Creatures zal te beluisteren vanaf 26 juli.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Sophie May – “Bad Man” & “High Life”

Sophie May behoort tot de beperkte groep positieve dingen die menig lockdowns teweegbrachten. Uit verveling postte ze op haar TikTok-account zelfgemaakte, folky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Sophie May - “With The Band” & “Bruises & Scratches”

Onze vislijn hangt permanent in de vijver met Britse talentjes, en vandaag hadden we nog eens beet. De jonge Sophie May brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.