Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Sophie May – “With The Band” & “Bruises & Scratches”

© Dani KM

Onze vislijn hangt permanent in de vijver met Britse talentjes, en vandaag hadden we nog eens beet. De jonge Sophie May brengt vandaag meteen twee debuutsingles uit, die zich rechtstreeks een baan richting ons hart weten te banen. De zangeres doet met haar zachte indiepop met lichte folky invloeden denken aan een soort mix van Billie Eilish, Celeste en girl in red. Dat zijn grote vergelijkingen, daar zijn we ons zeker van bewust, maar als dit nog maar het begin is van het verhaal dat Sophie May zal schrijven, zou het ons niet verbazen als ze zich binnen de kortste keren aan dat lijstje mag toevoegen.

Met zo weinig mogelijk, zoveel mogelijk doen. Het is een beetje de rode draad doorheen de twee nummers die May vandaag op ons loslaat. De ietwat melancholische gitaar in “With The Band” weet je eigenlijk instant te betoveren, waarna de zangeres er haar zeemzoete stem over giet. In de refreinen zijn we dan volledig verkocht, want dan speelt ze met licht en donker alsof het niets is. ‘I’m with the band’, herhaalt de Britse met regelmaat, doelend op het feit dat je je dan alles mag permitteren. Wel, Sophie May hoeft zich na deze release alvast niet meer te verantwoorden.

Tegenhanger “Bruises & Scratches” klinkt dan weer iets soulvoller. Dat heeft het nummer te danken aan de minimalistische gitaar die het voortouw neemt, waardoor Sophies stem ook een vollere uitstraling krijgt. Van drums of synths is er geen sprake, maar dat hoeft ook helemaal niet want we hebben nooit het gevoel dat we iets missen. De Britse klinkt op die manier ook bijzonder naturel, waardoor we haar ook echt geloven. Rechtstreeks uit de slaapkamerstudio dus, maar dan net dat tikkeltje veelbelovender. Wij kijken uit naar wat Sophie May nog meer te bieden heeft.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2126 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Sophie May – “Bad Man” & “High Life”

Sophie May behoort tot de beperkte groep positieve dingen die menig lockdowns teweegbrachten. Uit verveling postte ze op haar TikTok-account zelfgemaakte, folky…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.