Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Clawing Out”

@ CPU – Bert Savels

Over enkele weken is het eindelijk weer zover: duizenden metalfans zullen zich opnieuw verzamelen voor Graspop Metal Meeting. Hoewel de komende editie veel grote namen op de affiche heeft die ook in 2022 en 2023 te zien waren, moeten we nog even geduld hebben voordat Zeal & Ardor weer optreedt. Het metalproject van Manuel Gagneux is rond die periode in de buurt, maar slaat zowel ons land als Nederland over. Gagneux is echter druk bezig met de opvolger van het gelijknamige album dat twee jaar geleden uitkwam. De eerste single “to my ilk” startte de promotie, maar liet ons achter met gemengde gevoelens. Hoewel deze single wat oppervlakkig was, belooft “Clawing Out” een authentiekere kant van Greif te laten zien.

Gagneux creëert onmiddellijk een grote hoeveelheid volume met zijn slaghand. Hij vult de strak afgemeten riff aan door op geheimzinnige wijze zijn stem te vervormen tot die van een moordlustige grafgeest. “Clawing out” is geen nummer om zomaar voor de lol naar te luisteren, tenzij je je masochistische kant wilt ontdekken. De track blijft namelijk op hetzelfde tempo doordenderen, maar wordt steeds intenser door vuil grunten en industriële beats die op de achtergrond blijven spelen. Het contrast met “to my ilk” kon niet groter zijn. Wanneer Gagneux clean zingt en de riffs doodnormale powerchords zijn, wordt de hint naar een explosie uitgedoofd. Opnieuw slaagt Zeal & Ardor erin om extreme elementen te transformeren in hun grimmige wereld.

Greif verschijnt op 23 augustus. Zeal & Ardor gaat dit najaar als special guest mee op tournee met Heilung. Deze tournee doet de Lotto Arena aan op 15 september en AFAS Live op 21 september. Je kunt Zeal & Ardor ook apart zien tijdens het Nijmeegse Soulcrusher, dat dit jaar plaatsvindt tijdens het weekend van 11 en 12 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "to my ilk"

Het concept van ‘zware muziek’ blijft voortdurend herdefinieerbaar, zoals we vorige week vijf dagen lang hebben ervaren op Roadburn. Een groep die…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 2): Schommelen tussen tijdloos en obscuur

Door het wegvallen van Avenged Sevenfold en Faith No More verloor de organisatie twee van zijn grootste publiekstrekkers op vrijdag. De ene…
InstagramLiveRecensies

Meshuggah @ Ancienne Belgique (AB): Als een dwarsliggend machinegeweer

Niet veel bands kunnen zeggen dat ze de pioniers van een bepaald genre zijn of dat ze de ontwikkeling van een bepaalde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.