Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines – “So”

© Sander De Geyter

De indierockers van Geraldines zijn terug van weggeweest. Nadat hun debuut Never Worry Always Worry in 2020 verscheen, leek het doek even te zijn gevallen. Met de release van “Now” leverde het Mechelse kwartet afgelopen december voor het eerst in drie jaar nieuw materiaal af. Daarmee liet ze weten dat er een nieuwe plaat in de maak was. Hoe lang het aftellen naar Real Dinges nog zal duren kwamen we nog niet te weten, maar de band bevestigde in maart via Instagram dat het album is afgewerkt. Met gekruiste vingers kunnen we voorlopig enkel geduldig afwachten. In de tussentijd genieten we van het prille “So”.

De intro van het nummer verklapt weinig van wat komen gaat. We horen een enkel riffje dat gedrenkt is in somberheid als achtergrondmuziek. Door een soort distortion die op de vocalen zit, klinkt de openende strofe alsof het doorheen een oude microfoon of telefoon wordt gezongen. Daarbij werd hier en daar een effect toegepast, waardoor de stem lijkt te kraken. Na zo’n halve minuut begint het liedje dan echt. De gitaren leveren robuuste hooks af. In een vertroebelde verte menen we lichtjes een versnelde versie van de intro van Foo Fighters’ “Times Like These” te herkennen. Nadat de zin ‘It’s so hard to see’ een aantal wordt herhaald, horen we een mysterieuze, haast vrouwelijke stem. Die is echter wat gedempt, zodanig dat ze een beetje wegvalt in het instrumentale. Daardoor komt de rokerige, ronkende baslijn wel voor het eerst wat prominenter naar voren.

Geraldines raast er aan een stuk op door. Er wordt niet afgebouwd naar een duidelijke outro. Enkel aan de galmende gitaar met reverb merken we op dat de song voorbij is. Nog voor we het goed en wel doorhebben, is het einde van de song al aangebroken. Net zoals we van “Now” al vonden dat het wel wat langer duren mocht, denken we daar bij “So” hetzelfde over. Als het aan ons ligt, is deze single een hitje in spé. We zien het enkel maar in stijgende lijn gaan voor Geraldines.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Out"

Voor de Belgische fans van indierock zal de naam Geraldines misschien wel een belletje doen rinkelen. Het Mechelse viertal werd al vaker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kyoto Kyoto - "So"

Laten we meteen de olifant in de kamer benoemen door te stellen dat Kyoto Kyoto postpunk maakt met invloeden van black metal…
AlbumsRecensies

rosenahl - So (★★★½): Een broeierig sfeertje

Alsof de Belgische indierock band Balthazar nog niet genoeg talent uitspuwt naast hun eigen indrukwekkend goede discografie, komt er nog eentje bij….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.