Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines – “Now”

Naast geschenkjes van de Sint, kregen we op 6 december ook een nieuwe single van Geraldines cadeau. Hun voorgaande release dateert alweer uit 2020, toen debuutalbum Never Worry Always Worry verscheen. Met “Now” kondigen de Mechelse indierockers de aantocht van een nieuwe plaat aan.

De vergelijking met Pixies werd eerder al gemaakt, en is ook hier niet veraf: de ontroerende leadgitaar-riff in het nieuwe nummer doet vaag denken aan diens altrock anthem “Where Is My Mind?“. Met wat volgt, tonen Geraldines, nu misschien duidelijker dan ooit, dat ze echter genoeg in huis hebben om zich daartegen af te zetten met een eigen stijl en geluid. Het geheel is dynamisch en elk afzonderlijk instrument is helder gedefinieerd, wat ook qua productie een opstap betekent in vergelijking met eerder werk.

“Now” klokt af op drie minuten, maar had gerust nog wat langer mogen doorgaan. De outro wordt halverwege al ingezet, waardoor het voelt alsof het einde wordt aangekondigd nog voor het nummer echt op gang is gekomen. Gelukkig wordt de luisteraar dan getrakteerd op een zinderende apotheose, waarbij je moeite moet doen om niet in koor met de bandleden te scanderen: ‘Real! Dinges!’ Het is uitkijken naar volgende singles. Het belooft alvast veel goeds voor het aanstaande album.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Silence"

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.