Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines – “Out”

Voor de Belgische fans van indierock zal de naam Geraldines misschien wel een belletje doen rinkelen. Het Mechelse viertal werd al vaker vergeleken met bands als Pixies en Sonic Youth. Onlangs kregen we nog de nieuwe “Now” te horen, maar daarvoor dateerde de laatste release van Geraldines alweer van 2020. Met “Now” kondigden ze enkele weken geleden de aantocht van een nieuw album Real Dinges aan, en daar krijgen we vandaag met “Out” een tweede voorsmaakje van.

Al meteen wordt de relaxte sfeer van het nummer duidelijk. We krijgen een dromerige gitaarriff voorgeschoteld in combinatie met een zweverige stem. Langzaam, maar zeker bouwt het nummer op en voor je het volledig beseft, is het al weer gedaan. Met nog geen twee minuten op de teller klokt de single al af. Een reden te meer dus om in die korte tijd te tonen wat de mannen in hun mars hebben. De stem van Bart Van Der Elst biedt ons doorheen het hele nummer een zweverig gevoel, terwijl de gitaren voorzichtig luider en luider gaan klinken. “Out” is het perfecte nummer om op te leggen tijdens een lange roadtrip doorheen een warm land. Bij deze vriestemperaturen had de zomerse sfeer die Geraldines ons brengt gerust heel wat langer mogen duren.

“Out” doet ons alvast uitkijken naar het aanstaande album Real Dinges. Daarvoor werd nog geen realesedatum aangekondigd.

Facebook / Instagam

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon - "ECRP"

Een paar dagen geleden schreven we een review over “Sans Limites“, de nieuwe single van Thurston Moore. Eigenlijk kunnen we die intro…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies - "You're So Impatient"

Gesteld dat je in een alternatief rockuniversum zou opgroeien en nog nooit van Pixies hebt gehoord, dan gratis dit advies: koop alle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "So"

De indierockers van Geraldines zijn terug van weggeweest. Nadat hun debuut Never Worry Always Worry in 2020 verscheen, leek het doek even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.