Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “Shame On The Devil”

© CPU – Freya Goossens

Sinds zijn eerste, officiële ep Hell Can Wait waardeert de hiphopwereld zijn muzikaal moedig karakter. In een tijdspanne van tien jaar fabriceerde Vince Staples een compleet andere stijl voor elk album dat hij samenstelde. De West Coast rapper tastte de grenzen van hiphop meermaals af. Hij deed dat bijvoorbeeld in 2017 met het unieke project Big Fish Theory, een obscuur brouwsel van rap- en housemuziek. Door zijn onvoorspelbare stijl valt de rapper vrijwel niet te kopiëren. Met zijn recentste albums zette hij een stap terug van zijn excentrieke muzikale invloeden. Zijn brave Vince Staples kon ons nog inpalmen, maar zijn laatste project RAMONA PARK BROKE MY HEART kwam er uiteindelijk te flauw uit. Nu introduceert Staples ons tot zijn naderende album Dark Times met de nieuwe single “Shame On The Devil”.

De bassen worden opnieuw gedempt voor “Shame On The Devil”, waar Vince zich laat wegdrijven op een zielverheffende beat met delicaat gitaarwerk. De donzige, dreampopachtige fundering van het nummer klinkt bijna als het werk van bands zoals Beach House. We stuiten opnieuw op een bedachtzame Vince Staples, die zoals gewoonlijk stilstaat bij zijn leven en omgeving, en zijn gedachten vervolgens converteert tot rapteksten. Zijn filosofische insteek gaat zelfs in de richting van het spirituele, dankzij het serene refrein waarin hij zich keert naar God. Alle factoren samen zorgen voor een aangenaam, poëtisch eindresultaat met voldoende blijk van emotie en overgave. Vergeleken met RAMONA PARK BROKE MY HEART boekt de Amerikaanse rapper vooruitgang aan de fijngevoeligere kant van hiphop met deze pakkende single.

Zijn nieuwste album Dark Times ligt op 24 mei in de rekken. Vince Staples mist België tijdens zijn Europese tour, maar houdt 8 juni halt in Hilvarenbeek om op te treden op Best Kept Secret Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Yachty – “Lets Get On Dey Ass”

Lil Yachty krijg je dit jaar niet weg te slaan uit de studio. Nog geen maand geleden bracht de rapper met de…
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.