Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Leather Jacket – “Unity”

© CPU – Jan Van Hecke

We moesten er even op wachten, maar sinds eind vorig jaar ligt er met Stinger een tweede plaat van Black Leather Jacket in de winkelrekken. En of die gesmaakt werd. De snedige punksongs mochten sindsdien al kennismaken met heel wat clubs, en nu er een mooi gevulde festivalzomer voor de deur staat, zijn de mannen alweer terug met nieuw materiaal. “Unity” komt er in de nasleep van die rammer, dus het stond eigenlijk al in de sterren geschreven dat Black Leather Jacket je trommelvliezen wederom naar de filistijnen zal helpen.

Voor de verandering eens geen korte knaller, maar wel een dikke vier minuten vegen. Het tempo van “Unity” ligt al heel snel gigantisch hoog, waardoor alles wat rechtstond al binnen de kortste keren tegen de plakkerige vloer ligt. Tegen dat het eerste refrein aanbreekt, draait de moshpit al op volle toeren; moet daarnaast wel gezegd dat het vooral een plezante pit is in plaats van een furieuze. Black Leather Jacket wist namelijk een zeker spelplezier in zijn single te verwerken, waardoor er meteen ook een catchy geluid verscholen zit in het nummer. Met tegen het einde nog een ietwat psychedelische break, die op zijn beurt weer ruimte maakt om een laatste keer rasecht garagepunky te beuken, werd “Unity” een single die letterlijk voorbij vliegt. De festivalweides met vliegende bekers bier roept!

Black Leather Jacket live aan het werk zien, kan de komende maanden op Gladiolen (18 mei) SJOCK Festival (6 juli), Rock Olmen (26 juli), Road Rock (31 augustus), Rock’n Rex (7 september), Thorn In My Side Festival (28 september) en Oan De Voart Festival (28 september).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Black Leather Jacket - Stinger (★★★½): Vuisten in de lucht tegen de toxiciteit van het leven

Vier jaar na Tranquillizer is het Antwerpse viertal Black Leather Jacket terug met een tweede album. Stinger heet de nieuwe boreling die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.