Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wand – “Smile”

De steeds evoluerende rockband Wand heeft weer een nieuwe muzikale wending genomen met nieuwste single “Smile”. Het Amerikaanse viertal is doorheen hun carrière niet verlegen om te jongleren met verschillende sounds. Van de psychedelische ep Perfume tot het doezeligere album Laughing Matter, blijft Wand steeds een nieuwe draai geven aan garagerock. Eerder dit jaar brachten ze “Help Desk” uit, dat vocaal en instrumentaal eerder de kant van bands zoals Radiohead uitgaat. Met de tweede single “Smile” neemt Wand een aanloop naar Vertigo, hun volgende lp. Vertigo is geboren uit improvisatie en geknutsel. De bandleden experimenteerden met nieuwe sounds en ideeën tijdens het proces om los te breken uit hun traditionele studiosessies.

De openingsnoten van “Smile” breken vrijwel meteen open tot een krachtige stroom van gitaarwerk en distortion. Bedolven onder de zware instrumentale lagen, klinkt leadzanger Cory Hansons stem bijna als shoegaze. In vergelijking met “Help Desk”, waar Hanson gedragen wordt door een soepelere instrumentale basis, klinkt “Smile” een pak melancholischer en zwaarmoediger. De drukke, mistige verpakking van het nummer zorgt voor een treurig effect op Hansons zang. De ijzige, shoegaze-achtige atmosfeer wordt extra geaccentueerd dankzij de slepende outro. Het unieke samenspel tussen stem en instrument heeft ons alvast warm gemaakt voor hun toekomstige creatie Vertigo.

Wand zal Vertigo presenteren in de Botanique in Brussel op 11 november. Ook in Rotterdam kan je de band op 22 november bezichtigen in Rotown. Wands nieuwe album Vertigo kan je vanaf 26 juli beluisteren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Night Beats - Rajan (★★★): Blijven steken in het verleden

Night Beats is wel al langer een gevestigde waarde voor psychedelische en zuiderse gitaarliefhebbers, maar doorbreken bij de muziekliefhebbende massa is het…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
InstagramLiveRecensies

The Black Angels @ Trix: Geduld is een schone deugd

Met hun twintigjarig bestaan in het vooruitzicht en een vers album in hun rugzak vertrok The Black Angels drie weken geleden op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.