Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

© CPU – Ymke Dirikx

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM. Ditmaal kruidt hij zijn bassen en synthesizers met niemand minder dan Ambrose Kenny-Smith, de veelzijdige muzikant die roem gaarde met King Gizzard & The Lizard Wizard en The Murlocs. Vorig jaar brachten ze al een dubbele single “Minor Setback” uit. Vandaag zetten ze hun koers verder met “III Times”, de titeltrack van hun naderend samenwerkingsalbum. Watson ontmoette Kenny-Smith in 2009, maar een eerste muzikale verbinding kwam langer dan een decennium later op gang. Intussen heeft het duo tien tracks opgenomen die we deze zomer kunnen beluisteren.

Titeltrack “III Times” is meteen een straffe cocktail van uiteenlopende genres om in de sfeer te komen. Het nummer start met enkele bubbelende synthesizers die klinken alsof ze zullen ontpoppen tot een zomerse funkschijf. Tien seconden later ontplooit die funk echter tot een ruige riff, zodra de elektrische gitaarsnaren en drums erbij komen kijken. Het psychedelisch orkest komt al helemaal tot zijn recht wanneer Ambrose Kenny-Smith zich in de strijd gooit. De groteske, rijke aura van zijn stem laat een bijna epische indruk achter, gelijkaardig aan het charisma van rockbands zoals Rainbow of Led Zeppelin. Laat het kleurrijke karakter van “III Times” je echter niet misleiden, de boodschap erachter is een pak minder feestelijk. Net zoals de rest van het album behandelt “III Times” thema’s zoals verlies en rouw. Kenny-Smith verloor vorig jaar zijn vader, wat hem een hoop inspiratie gaf voor deze song en het album.

Het gelijknamige album III Times zal 19 juli verschijnen. Watson en Kenny-Smith hebben nog geen wereldtour op de agenda staan. Je kan wel King Gizzard & The Lizard Wizard aan het werk zien in Brussel op 15 mei, tijdens hun stop in Vorst Nationaal. Op 23 mei passeren ze ook langs AFAS Live in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith - "Dud"

Dat Ambrose Kenny-Smith zich ondertussen heeft weten onderscheiden als een van de meest getalenteerde hedendaagse muzikanten uit Australië moet je ons niet…
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard @ Vorst Nationaal: Apocalyptische hardrockopera

De Australiërs van King Gizzard & The Lizard Wizard hebben er in hun carrière een Olympische discipline van gemaakt om zoveel mogelijk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.