Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep – “Very Heaven”

© Steve Gullick

Vijf jaar na Emerald Classics maakten de Britten van Swim Deep bekend dat er een nieuwe plaat aan zit te komen. Met “How Many Love Songs Died In Vegas?” zette de indiepopband een eerste kruisje op de aftelkalender. Daar volgde in maart een tweede op met “First Song”. Voor de opnames keerde het vijftal terug naar de hoofdstad van ons Belgenlandje waar twaalf jaar eerder ook al debuutalbum Where the Heaven Are We werd opgenomen. Het nieuwe album, dat het vierde op de teller zal zijn, werd mede geschreven en geproduceerd door Bill Ryder-Jones van The Coral.

Of de titel van de nieuwe single een verwijzing is naar hun debuutalbum, daar zegt Swip Deep niets over. Wel weten we dat “Very Heaven” vertrok vanuit een quote van de Engelse dichter William Wordsworth, dat vertelde frontman Austin Williams aan NME. Ryder-Jones, die het nummer schreef, nodigde Williams uit om even stil te staan en te reflecteren over zijn aankomende vaderschap. De gevoelens die daarbij los kwamen goten ze samen in een ontroerend, liefdevol nummer. De songtekst getuigt van genegenheid naar zijn partner: ‘You say it’s hard, that you’ve had no sleep / You’re looking very heaven to me’. Met adoratie bewondert hij haar, zelfs wanneer ze even een dieptepunt raakt. Een breekbare Williams benadrukt verder ook hoe hij naar zijn pasgeboren dochtertje kijkt en welke relatie hij met haar wil opbouwen, alsook hoe zich zal ontwikkelen als persoon. In een Instagram-bericht gaf hij daarover een korte toelichting bij de wondermooie visualizer van het liedje.

De instrumentale ondersteuning doet in “Very Heaven” nog een schepje bovenop de romantiek met de pakkende melodieën, waardoor de song zich nog net iets dieper in ons sentimentele hartje nestelt. Het zou prima dienst kunnen doen als de tedere soundtrack van een openingsdans op een bruiloft. “Very Heaven” is een ode aan de dankbaarheid en waardering voor je geliefden, waarmee Williams op een persoonlijke manier duidelijk maakt hoe verregaand hij die koestert. Het is een rasecht liefdesliedje vol oprechtheid, waar we met troebele oogjes naar luisteren.

Swim Deeps vierde langspeler There’s A Big Star Outside wordt verwacht op 7 juni. Op 21 september geeft Swim Deep een show in PAARD in Den Haag.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep - "Little Blue"

Bij de meeste mensen maakt de jeugdige naïviteit waardoor men gelooft dat al die gekke, grote doelen die we voor ogen hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep – “Sail Away, Say Goodbye”

De Britten van Swim Deep wisten in 2015 een sterke indruk op ons te maken met hun tweede plaat Mothers, dus hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep - "To Feel Good"

Fijn nieuws uit Groot-Brittanië, want Swim Deep viert na een radiostilte van bijna vier jaar zijn terugkeer. De indierockband uit Birmingham kent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.