Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep – “To Feel Good”

Fijn nieuws uit Groot-Brittanië, want Swim Deep viert na een radiostilte van bijna vier jaar zijn terugkeer. De indierockband uit Birmingham kent sinds zijn oprichting in 2011 een steile opmars die zijn piek bereikte in 2015 met hun tweede plaat Mothers. Na een slopende tour besloot de band het even wat rustiger aan te doen en orde op zake te zetten. Met Tom Higgins en Zachary Robinson verlieten twee leden de groep, maar die werden met twee kakelverse leden opnieuw opgevangen. Hun eerste nummer in vier jaar tijd ging vandaag in première bij Annie Mac en zal op hun aankomende derde plaat Emerald Classics staan, die op 4 oktober verschijnt.

Openen doet “To Feel Good” met een koor, een verrassende keuze die we niet meteen zouden associëren met de muziek van de sympathieke groep uit Engeland. De feelgoodvibe is gelukkig na al die jaren nog steeds een van de belangrijkste bouwstenen voor het vijftal en zo zorgt “To Feel Good” herhaaldelijk voor brede glimlachen. Frontman Austin Williams zorgt er met zijn spoken word-achtige verses voor dat onze aandacht bij het nummer blijft en we nauwlettend naar zijn zuivere stem luisteren. Dat het refrein ook door het koor wordt gezongen, vinden we iets minder en een iets sneller tempo had “To Feel Good” zeker ook ten goede gekomen. Het is nog wat wennen, maar dat Swim Deep nieuwe dingen probeert in hun muziek siert hun.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep - "Little Blue"

Bij de meeste mensen maakt de jeugdige naïviteit waardoor men gelooft dat al die gekke, grote doelen die we voor ogen hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep – “Sail Away, Say Goodbye”

De Britten van Swim Deep wisten in 2015 een sterke indruk op ons te maken met hun tweede plaat Mothers, dus hun…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 102

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.