Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Swim Deep – “Sail Away, Say Goodbye”

De Britten van Swim Deep wisten in 2015 een sterke indruk op ons te maken met hun tweede plaat Mothers, dus hun recente terugkeer in de vorm van “To Feel Good” was uitermate welgekomen. Opvolger Emerald Classics komt in oktober uit, en vandaag licht de band een tweede tipje van de sluier op.

“Sail Away, Say Goodbye” opent met een eenvoudige drumgroove, maar al snel vervoegt een zonnige synthesiser het arrangement. De zang van Austin Williams is energiek, met een melancholisch kantje. De discoinvloeden maken het geheel erg dansbaar. Op ruim vier minuten tijd wordt het nummer mooi opgebouwd, en kan het ons blijven boeien.

Swim Deep heeft het gros van de experimenten en psychedelia van Mothers op haar nieuwe plaat duidelijk achterwege gelaten, want dit nieuw materiaal klinkt meer poppy en een stuk toegankelijker. Het is wennen, en vooralsnog vinden we dit nieuwe geluid nog niet echt een verbetering. We blijven echter benieuwd naar wat de rest van Emerald Classics zal bieden.

Emerald Classics verschijnt op 4 oktober.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 augustus 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief