Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOFT PLAY – “Act Violently”

© Tommy Davies

SOFT PLAY is de tandem Isaac Holman en Laurie Vincent. Enkele jaren geleden heette de band nog Slaves, maar die naam vonden de mannen uit Royal Tunbridge Wells echt niet passen bij hun voorkomen en karakter. SOFT PLAY is ondertussen sinds 2022 de nieuwe groepsnaam en dat staat hen inderdaad echt als een in ijzer gegoten harnas. Hun platen onder de naam Slaves kunnen gevonden worden op de streamingkanalen onder de nieuwe stolp SOFT PLAY. Recentelijk bracht het duo al de singles “Punk’s Dead” en “Mirror Muscles” uit die de aankomende lp Heavy Jelly die op 19 juli verschijnt, mochten inleiden. En nu komt daar ook “Act Violently” bij.

De nieuwe song gaat over het verderf dat bestuurders van elektrische steps aanrichten in kleine en grote steden. Ze laveren overal tussen en lijken te rijden alsof ze achtervolgd worden door honderden demonen die net uit de krochten van de hel zijn ontsnapt. Zanger Isaac Holman verliest er volledig zijn geduld door en vraagt zich af of hij nu echt gewelddadige capriolen moet uithalen om de stepnozem tot stilstand te brengen. SOFT PLAY doet dat zoals steeds allesbehalve zacht en minzaam, maar heel luid, snel en bruut. Het is dan ook noise en punk van de zuiverste strekking die het tweespan op plaat weet te zetten. Het chique aan SOFT PLAY is dat het punk is die echt anders en slim in elkaar zit. Holman brult de longen uit zijn tengere lijf terwijl kompaan Laurie Vincent op de achtergrond een popdeuntje staat te zingen. Rauwe gitaar, een moordend drumritme en het geschreeuw aan de microfoon in combinatie met de zeemzoete, bijna pittoreske zang op het tweede plan: ziedaar waarom SOFT PLAY anders en beter is dan de tienduizenden andere noisebands die – terecht nochtans – ook aan de weg naar luisterbereidheid van vele fans timmeren.

Online bestellen en fysiek aanschaffen van de nieuwe plaat Heavy Jelly kan vanaf 19 juli. Allen en masse naar de platenboer of het afhaalpunt met de elektrische step! Punk als actie krijgt punk als reactie.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOFT PLAY - "Mirror Muscles"

SOFT PLAY laat de spierballen rollen op zijn nieuwe single “Mirror Muscles”. Het duo uit Kent startte zijn carrière als Slaves, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOFT PLAY - "Punk's Dead"

Er was het afgelopen jaar heel wat te doen rond de naamsverandering van SOFT PLAY. Het duo uit het Britse Kent bestormde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.