Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Come Back To Me”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In januari ontvingen we van de Londense jongens van Sea Girls het nieuws dat ze na twee jaar met een nieuwe plaat zouden komen, waarvan de release met rasse schreden nadert. Na onder andere “Midnight Butterflies” en “Weekends And Workdays” krijgen we nu een vijfde voorbode van het album in onze schoot geworpen met “Come Back To Me”. Op 17 juni brengen Henry Camamile en zijn entourage hun derde langspeler Midnight Butterflies uit.

Na enkele jaren weet het viertal haar voorspelbaarheid nog steeds niet helemaal te omzeilen. In alle eerlijkheid komen wel opnieuw tot dezelfde conclusie; hoewel haar repertoire al nagenoeg een decennium in soortgelijk brouwsel wordt gedrenkt, is die na verloop van tijd toch nog efficiënt genoeg dat dit het gewenste effect blijft creëren. Dat is wellicht ook waarom Sea Girls hier nu op terug valt – het zijsprongetje dat ze met Homesick maakte was een tegenvaller. Wederom krijgen we van Sea Girls niet echt iets nieuws te horen.

Na de vorige vier singles die de band uitbracht in aantocht van Midnight Butterflies, is “Come Back To Me” weinig verrassend. Sea Girls geeft ons twee en een halve minuut hetzelfde. Een potentieel hoogtepunt meldde zich afwezig. Veel variatie is er niet, waardoor het nummer feitelijk even snel weer voorbij is als het begon. Vooral dan omdat de song vrij abrupt eindigt tijdens het refrein. Het klinkt alsof er per ongeluk een knip werd gemaakt waar eigenlijk nog een vervolg aan hoorde te worden geplakt. Desalniettemin voelen we niet alleen maar negativiteit jegens deze single. Vindingrijk en creatief kunnen we het niet noemen, maar “Come Back To Me” is wel gewoon catchy en toegankelijk. Zo’n heerlijk, zomers indiedeuntje dat je met verstand op nul aan het zingen zet. Hoe we over het 5 Seconds of Summer gehalte van tien jaar geleden denken, laten we even achterwege. Eindstand: niks nieuws, maar wellicht succesvol.

Midnight Butterflies wordt verwacht op 14 juni. Vooraleer de band een stop maakt aan het Wintercircus in Gent op 17 september, komt ze een show geven bij onze Noorderburen in Amsterdam in Melkweg.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 3): De grote Ed Sheeran show

Pinkpop zit er weer op voor dit jaar. Het Nederlands Limburgse Megaland was drie dagen lang het epicentrum van festivalliefhebbend Nederland. Gelukkig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Midnight Butterflies"

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.