Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Weekends and Workdays”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel als een paal boven water dat de muziek van de Britten altijd lekker binnenkomt. In hun toch nog altijd vrij jonge carrière wisten ze al twee albums te fabriceren, met daarop zelfs een handvol herkenbare hitjes. Globaal gezien durven criticasters daarover wel eens te zeggen dat al die nummers van hetzelfde laken een broek zijn, maar ook wij moeten toegeven dat de recentste singles, waaronder die uit laatste plaat Homesick, niet bepaald in de smaak vielen. Daarom leek een herbronningsperiode op z’n plek, met nu na meer dan een jaar weer een eerste streepje nieuwe muziek van de heren.

Sea Girls stak deze “Weekends and Workdays” weliswaar al in zijn festivalset afgelopen zomer, waardoor je eigenlijk op voorhand al kon weten dat het opnieuw heel goed zou opgaan tussen de rest van de nummers. Die nieuwste creatie is gelukkig wel een pak beter dan al die voorgaande nummers, want ondanks het druilerige herfstweer, doet het viertal de zon opnieuw stralen. Een reeks zomerse riffs zorgen voor een vrolijke indierocksfeer, waarover Henry Camamile dan zijn herkenbare stemgeluid giet. “Weekends and Workdays” werd met andere woorden een single om helemaal op los te gaan onder een stralende zon. Zo eentje die je alle zorgen doet vergeten, waarbij alles mag en niets moet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 3): De grote Ed Sheeran show

Pinkpop zit er weer op voor dit jaar. Het Nederlands Limburgse Megaland was drie dagen lang het epicentrum van festivalliefhebbend Nederland. Gelukkig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.