Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Midnight Butterflies”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van te verwachten. En dat net omdat je altijd wel weet wat je voorgeschoteld zal krijgen van Henry Camamile en zijn gevolg. Het zit namelijk zo dat de Britten al heel hun discografie lang dezelfde plezante indierockingrediënten gebruiken. Daarmee scoorden ze met regelmaat wel enkele bescheiden hitjes, maar het moet gezegd dat we de laatste jaren wel wat uitgekeken waren op die steeds zelfde formule, die daarbij ook nog eens in niet al te gesmaakte vormen terugkeerde. Een soort adempauze leek nodig én werkte, want de recentste singles van Sea Girls mochten er uiteindelijk toch wel weer zijn. Nu is er zelfs meer, want met Midnight Butterflies hebben de heren een nieuwe plaat af, waarvan we de titeltrack nu al te horen krijgen.

De discografie van Sea Girls in het achterhoofd houdende is “Midnight Butterflies” dan ook een niet meer dan logische single. Licht bombastische indierock is wederom het uitgangspunt van de band, maar door er nog wat meer toegankelijkheid aan toe te voegen, glijdt het geheel lekker vlot je gehoorkanalen binnen. De nieuwste creatie van de Britten is daarom niet per se iets wat we nog nooit hoorden, maar de combinatie van de stem van Camamile en de zomerse riffjes slaagt er wel in om een soort euforisch gevoel van melancholie in aanloop naar de zomer op te roepen. “Midnight Butterflies” lijkt met andere woorden weer een fijne toevoeging voor het palmares van Sea Girls, maar zal daarom niet de volgende grote hit van de band worden.

Midnight Butterflies verschijnt op 14 juni. Op 17 september stelt Sea Girls dat album voor in het Gentse Wintercircus, terwijl de Amsterdamse Melkweg op 7 september aan de beurt is. Eerst staat de band op 23 juni nog op Pinkpop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Come Back To Me"

In januari ontvingen we van de Londense jongens van Sea Girls het nieuws dat ze na twee jaar met een nieuwe plaat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.