FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse festival de komst van onder andere Ed Sheeran, Calvin Harris, Måneskin en Sam Smith aan, en nu komen er vandaag nog 21 namen bij. Nieuw op de openingsdag – vrijdag 21 juni – is de Britse rebel YUNGBLUD, die een abonnement op festivals lijkt te hebben. Ook nieuw op vrijdag: de Australische AViVA, de gezellige pop van KAWALA, de elektropop van Clockclock en de Britse sensatie Nieve Ella. Op zaterdag 21 juni komt John Coffey langs voor een nieuwe ronde, zorgt Ploegendienst wellicht voor de grootste moshpits van de dag en komt de dj Oliver Heldens een setje draaien. Verder is er die dag ook ruimte voor nieuwer talent zoals Matt Maltese, James Marriott, Chinchilla, Dead Pony en Tors. Op de slotdag is dan weer uitkijken naar de komst van de technofanfare MEUTE, de aanstekelijke Britpop van Sea Girls, de gitaren van DOOL, Gunmoll en The K’s, maar ook de melodieën van Ruby Waters en de zwoele klanken van Ilse DeLange.

Pinkpop gaat volgend jaar door van 21 tot en met 23 juni in Landgraaf. De ticketverkoop is reeds in volle gang.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 21 juni: Acda en de Munnik – AViVA – Avril Lavigne – Babymetal – Cian Ducrot – Clockclock – Dagny – Fleddy Melculy – Jiri11 – KAWALA – Keane – Måneskin – Mell VF – Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – Nieve Ella – Palaye Royal – Polyphia – Pommelien Thijs – Royal Blood – S10 – Skindred – Tinklicker – YUNGBLUD

Zaterdag 22 juni: Against The Current – Anouk – Calvin Harris – Chinchilla – Corey Taylor – Dead Pony – De Jeugd Van Tegenwoordig – Douwe Bob – Froukje – Gideon Luciana – James MarriottJohn Coffey – Lauren Spencer Smith – Lottery Winners – Louis Tomlinson – Matt Maltese – Nothing But Thieves – Oliver Heldens – Pendulum (Live) – Ploegendienst – The Analogues – The Vices – Tors

Zondag 23 juni: Calum Scott – ClockClock – Davina Michelle – DOOL – Ed Sheeran – Gunmoll –Greta Van Fleet – Henry Moodie – Hozier – Ilse DeLange – James Arthur – Jane’s Addiction – Limp Bizkit – Loreen – MEUTE – Ruby Waters – Sam Smith – Sea Girls – Talk – The Interrupters – The K’s – Yīn Yīn

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Midnight Butterflies"

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen…
LiveRecensies

Matt Maltese @ Botanique (Museum): Hartige serenades

Lange tijd had je het gevoel dat het talent van Matt Maltese wat onderbelicht bleef, tot zijn muziek de ronde begon te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.