Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S – “Hot Fever Dream”

Een onbekende is de Noorse Astrid Smeplass, kortweg Astrid S, niet echt meer. Op zestienjarige leeftijd stuurde ze haar debuutsingle de wereld in en toen leek het allemaal heel snel te gaan. In 2020 – een jaar dat in zowat ieders geheugen gegrift staat om geheel andere redenen – bracht ze Leave It Beautiful uit. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en lijkt Astrid S een nieuwe start te nemen. Fans van de Noorse popster moeten nog heel even geduld hebben, maar met “Hot Fever Dream” krijgen we na “Two Hands“, “First To Go” en “Oh Emma” alvast een volgend puzzelstukje in handen om onze muzikale honger te stillen.

Een hete koortsdroom is niet meteen wat we associëren met de frisse popmuziek die we gewend zijn uit het noorden van Europa. Toch bewijst Astrid S dat ze beide tegenpolen met elkaar kan verzoenen in een bijzonder catchy refrein. Tekstueel gezien is “Hot Fever Dreams” niet meteen een literaire hoogvlieger, maar dat betekent niet dat het geen tof nummer is. De song doet ons vooral verlangen naar een stralende zomer op het strand of op een volle festivalweide waar we onze beste dansmoves al eens boven durven halen. De Noorse laat zich met deze song vooral van haar meest conventionele popkant zien nadat ze eerder al op verkenning ging bij het countrypopgenre op “Two Hands” en zich van haar meest breekbare kant liet zien op “Oh Emma”. We zijn dus benieuwd welke maskers ze nog op- of afzet op Joyride.

Joyride, het nieuwe album van Astrid S, verschijnt op 24 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kesha - "JOYRIDE"

De Amerikaanse zangeres Kesha staat bekend om heel wat grote hits, maar ook vanwege de obstakels die met haar carrière gepaard gingen….
AlbumsRecensies

Astrid S - Joyride (★★★★): Wolf in schaapskleren

Enkele van de grootste popartiesten van het moment brachten dit jaar reeds een nieuw album uit en het moet gezegd zijnde: we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "Oh Emma"

De Noorse Astrid Smeplass, beter bekend als Astrid S, was amper zestien toen ze haar eerste single de wereld in stuurde. Hoewel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.