Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S – “First To Go”

Er borrelt wat onder de aarde waarop de Noorse popzangeres Astrid S loopt. Nadat ze op zestienjarige leeftijd haar eerste single uitbracht, leek het allemaal verschrikkelijk snel te gaan voor de jonge artieste. Net als met goede wijn het geval is, moeten dingen soms wat rijpen voor ze klaar zijn voor de grote mensenwereld en dus liet haar debuutplaat Leave It Beautiful op zich wachten. Inmiddels zijn we vier jaar en heel wat levenservaring verder en dat betekent in het geval van Astrid S dat die tweede langspeler er eindelijk aan komt. Na het aanstekelijke “Two Hands” deelt ze met “First To Go” een volgend puzzelstukje van haar nieuw muzikaal hoofdstuk.

Waar de Noorse op “Two Hands” nog voor een meer countrypop insteek koos, kiest ze met deze nieuwe single resoluut voor een stoerder imago. ‘Hit my peak at sixteen’, klinkt het en daarmee verwijst ze onmiskenbaar naar hoe haar muzikale carrière plots in een stroomversnelling terechtkwam. Er lijkt veel veranderd in het leven van de artieste, maar één ding is zeker: haar talent om catchy liedjes te maken is ze niet kwijt geraakt. Ze beweegt tussen rokerige vocalen en zachte zanglijnen, waardoor we het beste van Astrid S in een compacte popsong voorgeschoteld krijgen. Hoewel “First To Go” een donkerder randje heeft dan we gewend zijn van Astrid S en de elektrische klanken het geheel meer pit geven, blijft het allemaal toch gecentreerd rond een aanstekelijk refrein dat we al snel willen meezingen.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Astrid S - Joyride (★★★★): Wolf in schaapskleren

Enkele van de grootste popartiesten van het moment brachten dit jaar reeds een nieuw album uit en het moet gezegd zijnde: we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "Hot Fever Dream"

Een onbekende is de Noorse Astrid Smeplass, kortweg Astrid S, niet echt meer. Op zestienjarige leeftijd stuurde ze haar debuutsingle de wereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "Oh Emma"

De Noorse Astrid Smeplass, beter bekend als Astrid S, was amper zestien toen ze haar eerste single de wereld in stuurde. Hoewel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.