Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S – “Oh Emma”

De Noorse Astrid Smeplass, beter bekend als Astrid S, was amper zestien toen ze haar eerste single de wereld in stuurde. Hoewel haar carrière al snel een vlucht nam, moesten de fans nog heel wat geduld uitoefenen tot debuutalbum Leave It Beautiful het levenslicht zag in 2020. Inmiddels zijn we vier jaar en heel wat levenservaring verder, en ziet het er naar uit dat we binnenkort eindelijk die langverwachte opvolger in handen hebben. Nadat ze voor “Two Hands” inspiratie haalde uit countrypop en zichzelf een stoerder imago aanmat op “First To Go“, krijgen we met “Oh Emma” alweer een andere kant van Astrid S te horen.

Op “Oh Emma” lijkt Astrid S terug te keren naar de beginjaren van haar carrière en krijgen we dus een meer emotioneel geladen popsong te horen. ‘Tell me that we’ll still be just as close / Even though we probably won’t’ klinkt het en daarmee lijkt de Noorse een doos vol herinneringen te openen. Wie Emma precies is blijft een vraagteken, maar dat ze enorm gemist wordt, spreekt voor zich. Muzikaal gezien krijgen we een sterke popsong die onlangs de beladen woorden toch een hoopvolle indruk nalaat, al zal vooral het catchy refrein daar wel voor iets tussen zitten. Terwijl we door een fotoboek uit onze tienerjaren bladeren, wordt de stilte gevuld door een eerder warm arrangement. Na alweer een heel andere single, zijn we benieuwd wat Astrid S volgende keer uit haar hoed zal toveren.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

673 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Astrid S - Joyride (★★★★): Wolf in schaapskleren

Enkele van de grootste popartiesten van het moment brachten dit jaar reeds een nieuw album uit en het moet gezegd zijnde: we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "Hot Fever Dream"

Een onbekende is de Noorse Astrid Smeplass, kortweg Astrid S, niet echt meer. Op zestienjarige leeftijd stuurde ze haar debuutsingle de wereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "First To Go"

Er borrelt wat onder de aarde waarop de Noorse popzangeres Astrid S loopt. Nadat ze op zestienjarige leeftijd haar eerste single uitbracht,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.