Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Edouard van Praet – “Remplaçable”

© CPU – Jan Van Hecke

Waar moeten we beginnen als we het willen hebben over Edouard van Praet? We steken onze bewondering al niet meer onder stoelen of banken. We lauwerden de Brusselse virtuoos al na zijn set op Ways Around Festival in maart, alwaar hij samen met zijn band een bijzonder indrukwekkende set uit zijn mouw schudde, en deze voorbije zondag speelde hij de pannen van het dak in de AB tijdens de finale Humo’s Rock Rally en plaatsten we hem bovenaan onze top drie. Tevergeefs, want de overwinning was hem niet gegund. Gelukkig blijft een artiest als van Praet niet bij de pakken zitten: vandaag dropt de man met “Remplaçable” een nieuwe single van zijn tweede langspeler die dit najaar uit zal komen. Op dit nummer koos de Belg met Canadese roots voor het Frans als voertaal, een keuze die hij al één keer eerder maakte op “Ivresse de minuit“.

“Remplaçable” lijkt opnieuw een schot in de roos te zijn voor Edouard van Praet. Vanaf de intro letten we vooral op de expressieve manier van zingen die van Praet zich ondertussen al eigen heeft gemaakt: een luisteraar moet geen Frans kunnen om een zweem melancholie en hopeloosheid op te vangen. De protagonist in het nummer smeekt dan ook voor vergiffenis. In het refrein wordt die smeekbede wat frivoler en zorgen de vocalen voor wat extra dansbaarheid, zodat het geheel zelfs wat zwoeler of zelfs zomers aanvoelt. Er wordt naarmate de single vordert steeds meer reverb op de vocals van van Praet toegevoegd en maken zelfs meer en meer synths hun intrede, waardoor de protagonist steeds meer de moed lijkt te verliezen. Alle instrumententen passen als puzzelstukjes in elkaar, maar er wordt voor een soort gecontroleerde chaos gezorgd die het nummer des te gewichtig maken.

Edouard van Praet brengt met “Remplaçable” opnieuw een interessante release uit in opwachting van zijn tweede langspeler, die tot heden nog geen naam heeft gekregen. Hopelijk krijgt de plaat snel een naam en krijgen we spoedig een releasedatum op ons bord. Na zijn deelname aan de Humo’s Rock Rally kijken we namelijk enorm uit naar hoe deze artiest verder zal evolueren.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

27 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally 2024 @ Ancienne Belgique (AB Box): Grote sterren en gemiste kansen

Om door te breken als muzikant in Vlaanderen zijn de mogelijkheden relatief beperkt. Sommigen investeren in sociale media in de hoop zo…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.