Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Backslide”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie er niet bij was zal het misschien niet geloven, maar Twenty One Pilots-frontman Tyler Joseph staat sinds enige tijd in de geschiedenisboeken van Rock Werchter gegrift doordat hij, nota bene zonder enige bescherming, het dak van de Main Stage opzocht in 2022. En dat vat misschien meteen ook de hele project samen: ondanks de controverse, blijft het je wel bij. Dat stramien volgt het duo ondertussen al vijf studioalbums en tientallen hitsingles lang, waardoor het zich ontegensprekelijk een wereldband mag noemen. Een band die recent met veel nieuws op de proppen kwam, want “Overcompensate” en “Next Semester” waren voorsmaakjes van het nieuwe Clancy, waarmee de twee volgend jaar ook nog eens op tour trekken. Naar België komen ze vooralsnog niet, maar om dat leed te verzachten, brengen ze vandaag met “Backslide” nog een derde single uit.

Die nieuwste creatie duurt nét geen drie minuten, maar toont wel alweer een ander gezicht van de band. Althans in het rijtje van zijn twee voorgangers, want Twenty One Pilots lijkt een beetje terug te keren richting het geluid van Suicide Squad, inclusief hedendaagse toets. Joseph laat zijn woorden meer dan ooit vloeien, waardoor de emotie nog wat meer tot uiting komt in het refrein. In de strofes maakt dat dan weer plaats voor zijn gebruikelijke flows, al zitten die ook wel volgeladen met verdriet en besef. “Backslide” zou ook een terugblik zijn op de carrière van het duo, met enkele knipoogjes naar vorige hoofdstukken. Een soort verleden in het nu dus, inclusief toegankelijk randje. Twenty One Pilots zoals we het gewoon zijn, maar ook zoals we het nog niet hoorden.

Clancy verschijnt op 17 mei. Op 30 april 2025 staat Twenty One Pilots in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Twenty One Pilots - Clancy (★★★½): Waardig slotstuk van een tijdperk

Het is 2015 wanneer de wereld kennismaakt met Twenty One Pilots. Hun vierde album, Blurryface, trekt de aandacht met hits als “Ride”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Next Semester"

Twenty One Pilots trakteert op heel wat heugelijk nieuws. We wisten al dat er in mei met Clancy een gloednieuw album zit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Overcompensate"

Het Scaled and Icy tijdperk liep afgelopen jaar ten einde, maar Twenty One Pilots opent vandaag de poort naar een nieuwe fase in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.