Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – “Heartless”

©CPU – Hans Vangeel

Na jaren solo aan het werk geweest te zijn en zijn sporen verdiend te hebben als singer-songwriter besloot Nathaniel Rateliff in 2015 het over een geheel andere boeg te gooien. Hij vormde The Night Sweats als begeleidingsband en dat pakte enorm goed uit. Het eerste album Nathaniel Rateliff & the Night Sweats sloeg in als een bom en met “S.O.B.” hadden ze een hit in handen. Dit betekende de grote doorbraak. Daarna kwam Tearing at the Seams en ook op deze plaat leverde hij vakmanschap af. Voor de band zag het leven er allemaal rooskleurig uit, maar het lot bepaalde anders. Rateliffs beste vriend, ook producer van beide albums, stierf onverwachts en zijn huwelijk liep op de klippen. Voor een lange periode zette hij The Night Sweats op een laag pitje en maakte een album over zijn verwerkingsproces. Gelukkig kwam daar weer hoop voor in de plaats en nam contact op met The Night Sweats. Wat daarop volgde was het album The Future waarop de band weer het oude niveau haalde. 

Vandaag kwam daar een nieuwe fase in het leven van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats bij: een nieuw album genaamd South Of Here. Van dat nieuwe album kwam vandaag “Heartless” uit en hoe opgewekt hij klonk op “The Future”, daarmee gaat hij nog even verder mee op “Heartless”. Al vanaf de eerste gitaar slagen worden we getrakteerd op de doorleefde stem van Nathaniel Rateliff. Het begin is koeltjes te noemen. Geen poespas en opsmuk maar recht-toe aan zoals we kunnen verwachten van een band als dit. In de coupletten bezingt hij hoe vlak hij in zijn emoties kan zijn en hoe dit zich gevormd heeft. Grappig is dat het voor zo’n onderwerp toch best vrolijk klinkt, zeker in de refreinen waar niet meer wordt gezongen dan de ootjes en de aatjes. 

Met “Heartless” leveren Nathaniel Rateliff & The Night Sweats een heerlijk nummertje af waarmee de festivalweides gevuld gaan worden met een hoop vrolijkheid. Komende zomer staan ze op de verschillende festivals en op 4 juli staan ze op de weide van Rock Werchter.

Website / Facebook / Instagram 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

92 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - "Get Used To The Night"

Een goede acht jaar geleden begon Nathaniel Rateliff met zijn Night Sweats bijna uit het niets aan een steile opmars richting muzikaal…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.