Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Couch Prints – “Colorado”

© Julia Tarantino

Mochten we Couch Prints op een muzikale landkaart moeten zetten, dan komen we uit in New York. In de Amerikaanse grootstad kwam Couch Prints tot leven. Jeugdvrienden Jayanna Roberts en Brandon Tong debuteerden met hun eerste ep Tell U in 2020, dat een bescheiden, maar fraai aantal luistercijfers behaalde; de titeltrack werd op Spotify inmiddels bijna 380.000 keer gestreamd. De muzikanten brachten vorig jaar een, zoals zij het noemen,  ‘rebirth’ versie uit van hun tweede ep Waterfall uit 2022. Oorspronkelijk bestond deze uit zes nummers, waaronder “Alive.” Met die opfrissing voegden ze daar vijf nieuwe songs aan toe. Onlangs kwam het synthpopduo met een nieuwe single, “Colorado”. Daarmee kondigde Couch Prints het toekomstige album I Will Live As Long As It Takes To See You Again aan.

Hoewel we het nooit eerder hoorden, voelt “Colorado” op een of andere manier zeer nostalgisch aan. Erg ‘vers’ of inventief klinkt het niet, maar dat maakt het niet minder aangenaam. We zinken weg in een ontspannend, harmonisch bad. Sereniteit overspoelt ons, met hetzelfde kalmerende effect van naar lavendel geurend badschuim. Roberts’ vocals zijn fluweelzacht wat de zweverige sensatie volledig ten goede komt. De compositie van het nummer is gedrenkt in simpliciteit, maar is niet saai te noemen. Een eenvoudige melodie vormt de basis van de song, met klanken die als druppels langs onze huid glijden. De drumbeat vult het geheel aan. Van begin tot eind wordt op die manier hetzelfde rustgevende ritme aangehouden.

Over wanneer I Will Live As Long As It Takes To See You Again verschijnt, is voorlopig nog geen nieuws.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Couch Prints - "Alive"

Couch Prints wist in 2020 al heel wat fans te verleiden met de dansbare synthpop die ze op Tell U etaleerden. Jayanna…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milky Chance - "Colorado"

Milky Chance deed het de laatste maanden iets rustiger aan, maar het Duitse duo uit Kassel keert met een potentiële zomerhit terug…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neil Young & Crazy Horse - "Milky Way"

Neil Young heeft zijn paard nog eens van stal gehaald en voor het eerst sinds 2012 verschijnt er een nummer van hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.