Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Couch Prints – “Alive”

© Iain Emmaline

Couch Prints wist in 2020 al heel wat fans te verleiden met de dansbare synthpop die ze op Tell U etaleerden. Jayanna Roberts en Brandon Tong stonden toen duidelijk nog maar aan het begin van hun muzikale ontdekkingstocht, want ondertussen loste het duo alweer vier singles van een volgende ep. In het knappe “Impressions” en het ietwat duffe “All I Know” viel al op dat de groep tegenwoordig nog harder het accent legt op haar melancholische gelaat. De dansschoenen worden daarbij minder aangebonden dan vroeger.

Op “Alive” experimenteert de groep door brave shoegaze-indrukken te vermengen met het traditionele, dromerige palet van het duo. De zweverige, hoge zang van Jayanna Roberts contrasteert dan weer met een nummer dat pijnlijke gevoelens van afwijzing en afgunst bezingt. Het is trouwens die engelenstem die ook de kracht is achter een single dat weinig verrassend, maar wel fijn opgebouwd is. De invallende drums en samenzang geven de ondersteuning die “Alive” nodig heeft om deze boze emoties geloofwaardig te laten overkomen.

Couch Prints kiest op de aankomende ep de melancholische afslag. We durven niet te beweren dat de groep haar zoektocht naar een eigen geluid al afgerond heeft, maar boeiend blijft het wel. Waterfall komt op 23 september uit.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Couch Prints - "Colorado"

Mochten we Couch Prints op een muzikale landkaart moeten zetten, dan komen we uit in New York. In de Amerikaanse grootstad kwam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bakar - "Alive!"

Naar de hel en terug, daar kan Bakar letterlijk een liedje over zingen. Zijn grootste hit “Hell N Back” haalde recent nog…
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.