Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Neil Young & Crazy Horse – “Milky Way”

Neil Young heeft zijn paard nog eens van stal gehaald en voor het eerst sinds 2012 verschijnt er een nummer van hem met zijn alom gekende begeleidingsband Crazy Horse. Young zat de afgelopen jaren zeker niet stil en bracht in 2017 nog zijn laatste studioalbum uit, toen met Promise of The Real. Maar er waren ook livealbums, waarvan de laatste nog dit jaar. De zeventiger weet duidelijk van geen ophouden en brengt binnenkort Colorado uit met zijn begeleidingsband Crazy Horse. Het is ook de band waarmee Young de meeste successen haalde, en dus een welgekomen terugkeer. Eerste single “Milky Way”, dat Young al eventjes live speelde, doet ons alvast snakken naar meer.

Veel stevige gitaarsolo’s worden er weliswaar niet geserveerd, en dus voelt de song meer als een opbouw naar meer. Telkens lijkt het alsof de song gaat ontploffen, maar de band blijft toch braaf op zijn gezapige tempo verder gaan. Sommigen zouden dit jammer vinden, anderen zien er de genialiteit wel van in. Het kabbelt dan ook een goeie zes minuten verder op die manier en zo kan je genieten van de geniale muzikant die Young nog steeds is. Young laat wel zijn gitaar spreken, want zo weet hij ook nog steeds het meeste indruk te maken. Zijn breekbare vocals en het zachte americana gitaarwerk lijken nog steeds hand in te gaan, wat natuurlijk zijn sterkte blijft. Meer dus binnenkort op de nieuwe plaat, die er hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar aankomt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief