Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Tompkins – “numb”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sam Tompkins heeft niet zijn beste maanden achter de terug. Terwijl zijn muziek gretig werd opgepikt op TikTok en co. vertoefde Sam Tompkins midden in een hevig rouwproces. De Brit verloor zijn vader en zag van de ene dag op de andere de grond onder zijn voeten weggetrokken worden. Uit het dal klimmen was moeizaam, maar in muziek vond hij rust en een middel om die turbulente tijd te kunnen verwerken. De creatie van zijn debuutalbum hi, my name is insecure, dat op 24 mei verschijnt, liep daardoor vertraging op, al hield hij zijn fans wel zoet met een hele hoop singles. Op zijn nieuwste single “numb” geeft zich volledig prijs en gaat hij dieper dan ooit.

Het gebeurt niet vaak dat iemand zijn rauwe emoties op authentieke wijze weet te verwerken in een popnummer, maar Sam Tompkins toont op “numb” dat hij dat wel kan. De Brit laat zijn hese stemgeluid ongefilterd de vrije loop en dat geeft het nummer een flinke dosis authenticiteit. De zachte gitaarnoten worden halfweg ingeruild voor wat meer grootsheid en bij het refrein breekt “numb” helemaal open. Storen doet dat niet, omdat de balans goed zit en de boodschap van het nummer niet op de achtergrond treedt. Sam Tompkins toont dat je je gevoelens niet moet wegcijferen om een catchy popnummer te kunnen maken.

Het debuutalbum hi, my name is insecure verschijnt op 24 mei.

Facebook / TikTok / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Numb"

Door metal beïnvloede, agressieve riffs in de verzen afgewisseld door ultra melodieuze refreinen en een losgeslagen frontman die zowel schreeuwt als zingt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "numb"

Tom Odell is helemaal terug van weggeweest. De Britse zanger heeft de afgelopen jaren weer heel wat uren achter zijn piano gezeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.