Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used – “Numb”

© Anthony Tran

Door metal beïnvloede, agressieve riffs in de verzen afgewisseld door ultra melodieuze refreinen en een losgeslagen frontman die zowel schreeuwt als zingt. Als jouw band aan deze beschrijving voldoet, hoort die volgens de muziekpers in verschillende werelden thuis: post-hardcore, metalcore, emo, screamo, punk, etc. Voor zanger Bert McCracken en zijn band The Used is het één pot nat. Zolang ze maar kunnen optreden voor een luidkeels meezingend publiek. En dat doen de heren uit Utah wel al een poosje, want op 19 mei brengen ze alweer hun negende album uit, getiteld Toxic Positivity. De eerste single, het ruige en dystopische “People Are Vomit” kregen we in februari al te horen. Op “Numb” haalt The Used iets minder stevig uit en maakt ze plaats voor wat meer melodie. 

Een cover van Linkin Parks tweede grootste single klinkt zo gek nog niet. De leden hebben tenslotte het twintig jarig bestaan van hun monsterplaat Meteora onlangs in stijl gevierd. Toch is “Numb” van The Used origineel materiaal, al vertoont het hier en daar wel gelijkenissen met het Linkin Park van de jaren tien. ‘Wij vinden dit een leuk en schattig nummer en hopen dat jullie er ook zo over denken’, zegt McCracken over “Numb”. De door piano begeleide intro geeft alvast de indruk dat deze song meer gepolijst is dan “People Are Vomit” en in grote lijnen de rest van hun werk. De verzen zijn vrij atypisch, maar daarom niet minder goed. McCracken rapt, of doet dat toch in zekere zin, op een heerlijke drum-‘n-bass beat van drummer Dan Whitesides. Het anthemische refrein is dan weer helemaal wat we van The Used gewoon zijn. Op gebied van tekst zijn we van mening dat “Numb” tekort schiet. Of fans van The Used onze mening delen, zullen we pas ondervinden wanneer de heren dit nummer live uit de doeken doen.

The Used is nog tot eind april op tournee in Australië en keert daarna terug naar hun moederland. Een Europese tour wordt hopelijk een feit met de release van Toxic Positivity op 19 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Tompkins - "numb"

Sam Tompkins heeft niet zijn beste maanden achter de terug. Terwijl zijn muziek gretig werd opgepikt op TikTok en co. vertoefde Sam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "People Are Vomit"

Zanger Bert McCracken en zijn band The Used zijn terug met hun eerste album in drie jaar, getiteld Toxic Positivity. Om de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Fuck You"

Zanger Bert McCracken dook de afgelopen tijd wel ergens op. Was het niet aan de zijde van Machine Gun Kelly, dan wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.