Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx – “Baddy On The Floor” (feat. Honey Dijon)

© CPU – Joost Van Hoey

Wat al een tijdje in de geruchtenmolen zat, werd onlangs ook effectief bevestigd: The xx zit in de studio naar aanleiding van een vierde langspeler. Tot die release zit er echter nog iets anders in de pijplijn, want knoppendraaier Jamie xx lijkt te hinten naar een tweede soloplaat. In de nasleep van het fantastische In Colour verschenen er zo nu en dan wat losstaande singles zoals “KILL DEM“, “LET’S DO IT AGAIN” en “It’s So Good“, maar als we de sociale media van de man mogen geloven, is deze nieuwe “Baddy On The Floor” ’the first of much more to come’. Dat belooft dus veel goeds, zeker als hij de lijn van deze single kan doortrekken.

“Baddy On The Floor” werd zo een samenwerking met Honey Dijon, die tot stand kwam aan de hand van videochats tijdens de coronapandemie. Iets dat klaarblijkelijk bij de twee de drang richting de dansvloer nog wat hoger deed oplaaien, want hun gezamenlijke creatie werd er eentje die je alle hoeken van de dansvloer laat zien; en dat mag je best letterlijk nemen. De typische Jamie xx-vintagegeluiden aan de hand van een sample zijn vanzelfsprekend aanwezig, maar geleidelijk aan wordt de sound wat vloeibaarder en schakelen de beats een versnelling dieper. Die elementen ebben en vloeden steeds meer door elkaar, waardoor het geheel ontaardt in een soort mix van plezante discotrompetjes en zware dancebeats. Jamie xx en Honey Dijon brengen met andere woorden hun werelden samen, waardoor de zomer bij deze ingezet lijkt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "It's So Good"

Net nu The xx opnieuw in de studio zit om aan een opvolger van het lauwe I See You uit 2017 te werken,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.