Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona – “Every Night I Want You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het Noord-Ierse duo Dea Matrona maakt er stilaan hun handelsmerk van om hun luisteraars te doen terugdenken aan de langvervlogen tijden van de jaren ’70 en ’80. Waar andere bands zoals Dirty Honey en Goodbye June zich spiegelen aan legendes zoals AC/DC en Guns ‘n’ Roses, herinnerde dit powerduo ons in het verleden meer aan Fleetwood Mac en ABBA. Het tweetal releasete al enkele singles, waaronder “Red Button“, “Get My Mind Off” en “Stuck on You” in voorbereiding van hun debuutplaat For Your Sins, die op drie mei in de rekken verschijnt. Vandaag verschijnt de laatste single van dat album: “Every Night I Want You”.

Op sociale media verklaarden Mollie McGinn en Orlaith Forsythe deze keer de mosterd opnieuw te halen bij ABBA: meerbepaald “Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)” diende hier als grootste inspiratie. Wanneer groepen een specifiek nummer als uitgangspunt citeren, is dat meestal al een reden om ons hart vast te houden: het gevaar dat zo’n nummer als een exacte kopie klinkt wordt is groter. Gelukkig is dat niet het geval bij “Every Night I Want You”. Het nummer geeft ons meer ‘mellow funk’ vibes in de strofes en heeft een aanstekelijk refrein dat ons eigenlijk meer doet denken aan een productie van Hall & Oates dan ABBA. De eerder hese vocalen doen ons dan weer denken aan “Murder on the Dancefloor” van Sophie Ellis-Bextor dat de laatste paar maanden opnieuw meer populariteit genoot. Hoewel het nummer wat meer zachte funkvibes uitstraalt, doet het ons toch meebewegen. Vooral de aanstekelijke baslijn, de Nile Rodgers-achtige gitaarpartij en de infectieuze vocale melodie spelen daarin mee.

Dea Matrona laat met “Every Night I Want You” opnieuw een catchy lovesong op de wereld los, die ons doet verlangen naar de release van hun debuutplaat. We zijn heel benieuwd hoe alle promotionele singles in het grote plaatje zullen passen. Wie de twee na hun passage op Werchter twee jaar geleden opnieuw in ons land live aan het werk wil zien, zal nog moeten wachten op tourdata. Wie echt niet kan wachten, kan ook het Kanaal oversteken: het duo kondigde reeds een extensieve release tour aan in eigen land.

For Your Sins komt uit op 3 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

28 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Dea Matrona - For Your Sins (★★★): Pittige braafheid

We mogen stellen dat het Dea Matrona best wel voor de wind gaat. Het Noord-Ierse bluesrockduo gevormd door Mollie McGinn en Orláith…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Get My Mind Off"

2022 was een mooi jaar voor de Ierse meisjes van Dea Matrona. Zo stond de band op Rock Werchter, verzorgde ze meerdere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.