Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robin Kester – “Shape Memory”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorig jaar bracht de Nederlandse Robin Kester haar prachtige debuutalbum Honeycomb Shades uit. Een album dat op lovende kritieken kon rekenen: het Nederlandse dagblad NRC bekroonde het album zelfs tot beste Nederlandse album van 2023. Na een meer dan geslaagd optreden op Pinkpop, een eigen clubtour en een naderende tour met Wende werkt Kester nu toe naar haar nieuwe ep. ”Shape Memory” vormt de eerste single van de aanstaande ep.

Kester legt uit dat ze het fenomeen ”Shape Memory” ontdekte: Deze eigenschap houdt in dat metaal, nadat het is vervormd, terug kan keren naar diens originele vorm indien het verwarmd wordt. Ze vergelijkt dit met haar inname van ADHD-medicatie: ‘door de medicijnen word ik uit mijn oorspronkelijke vorm gebogen, maar als ik ze niet innam, keerde ik onmiddellijk terug naar mijn vroegere zelf.’ Geen evident onderwerp dus, maar gelukkig verpakt de Nederlandse artiest het liedje wederom in een schitterende verpakking. Als geen ander weet Kester een mysterieuze, dromerige sfeer te scheppen zonder dat het saai of vervelend wordt. ”Shape Memory” neemt ons, onder aanvoering van een hypnotiserende drumbeat en baslijn, mee op een fascinerende trip. De zachte vocalen van de zangeres rijmen perfect met de lichte tempowisselingen in de song en bij elke luisterbeurt ontdekken we wel iets nieuws: er is hier en daar zelfs een klarinet te horen en de bekende gitaareffecten zijn nooit ver weg. We blijven ons verbazen over hoe makkelijk de liedjes van Robin Kester ons pakken. Laat die volgende ep maar komen!

Robin Kester is de komende weken met Wende op tour. Samen trekken ze onder andere nog langs Gent en Leuven. Tickets via deze link.

Facebook / InstagramX

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

35 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Ancienne Belgique (AB Club): Livereputatie kracht bijgezet

Nadat BLUAI in België met Sound Track, Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting zowat alle onderscheidingen die er te winnen zijn…
LiveRecensies

Booch? 2023 (Festivaldag 2): Duik in het diepe

Na het hak- en breekwerk dat gladde paling zaterdag als afsluiter van de Mainstage had verricht, deed het ons gisteren deugd om…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.