Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE – “My Thoughts Go”

© CPU – Sam De Boeck

Een van de heetste gitaargedreven bands van het moment? Da’s STONE. Het Liverpoolse kwartet heeft pas twee ep’s onder de arm, maar laat België nu al gulzig uit hun handen eten met hun catchy poprocktracks. Zo speelden ze vorig jaar de Slope op Rock Werchter helemaal plat, sloopten ze de Botanique niet één, maar twee keer op slechts een halfjaar tijd, en zijn ze gepromoveerd naar de Main Stage van Rock Werchter voor deze zomer. Op debuutalbum FEAR LIFE FOR A LIFETIME moeten we nog even wachten, maar met “My Thoughts Go” krijgen we alvast een eerste voorproefje van die plaat. 

Wie bekend is met STONE, weet dat het viertal moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat in hun muziek. Denk bijvoorbeeld maar aan het kapitalisme, of toxic masculinity. Ook op “My Thoughts Go” tackelt STONE een lastig thema in de vorm van een aftakelende mentale gezondheid. Frontman Fin Power zingt wanhopig over hoe zijn brein werkelijk alle kanten op lijkt te gaan, en hoe verdovende middelen zijn gevoelens beïnvloeden. Als de goede man je vertelt dat hij zijn leven aan je te danken heeft, dan is het gewoon de alcohol die spreekt. Kwetsbaar en eerlijk dus, maar “My Thoughts Go” is niet het spannendste STONE-nummer. Op muzikaal front gebeurt er niets wat we niet al eerder bij STONE hoorden, en daarnaast voelt het repetitieve refrein niet oprecht en meer als een slappe poging om een meezingmoment te creëren op de festivals. Het zal vast goed werken in die setting, maar daarbuiten werkt “My Thoughts Go” net niet helemaal. Jammer. 

Op donderdag 4 juli opent STONE de Main Stage van Rock Werchter. Een kleine week later, op 12 juli, verschijnt het debuutalbum FEAR LIFE FOR A LIFETIME

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

261 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE - "Save Me"

Belgische fans van STONE worden tegenwoordig goed verwend. In minder dan een jaar tijd slaagden de Britten erin om de Slope op…
InstagramLiveRecensies

STONE @ Botanique (Orangerie): Zwetende stenen

Het was nog maar van 30 oktober geleden dat STONE in de Brusselse Botanique stond, al stond de band toen al op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.