Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums – “The Impossible”

© Qiao Meng

“Let’s Go Surfing” doet bij velen wellicht nog een belletje rinkelen. Voor The Drums zijn de tijden van die hit helaas al een poosje vervlogen. Wat ooit begon als een samenwerking tussen Jonathan ‘Jonny’ Pierce en Jacob Graham, is ondertussen geëvolueerd tot een soloproject van eerstgenoemde. Het recentste album Jonny maakte vorig jaar weinig indruk op ons. Een deluxeversie staat gepland voor deze vrijdag, het valt af te wachten of Pierce met deze uitgave de brokken zal kunnen lijmen.

Fans van acts als The Smiths en The Cure zitten nog steeds goed bij The Drums. Ook “The Impossible” laat zich volop inspireren door de etherische klanken van de eighties new wave. We zweven opnieuw mee op het pad van subtiele synths en lichtvoetige gitaren. Qua inhoud is het pure melancholie, iets dat ook bij de inspiratiebronnen ruim aanwezig was. Zingen over een crush die uiteenspat verdient dan ook de nodige weemoedigheid. Over Jonny hadden we onder andere te zeggen dat de nummers wat onafgewerkt aanvoelden, dat valt gelukkig niet te zeggen over de nieuwste creatie. Dat het nu ook opnieuw aanvoelt als het lezen van een dagboekpassage is dan weer wel een feit. Niets is onmogelijk en misschien weet ‘Jonny’ Pierce nog wat uit de brand te slepen met zijn aankomende heruitgave. Geïnteresseerden kunnen zich sowieso aan een redelijke kluif verwachten, want een volledige luisterbeurt belooft een goed uur lang te worden.

Jonny (Deluxe) verschijnt deze vrijdag op 5 maart.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Drums - Jonny (★½): Alleen kan Jonny het niet

We schrijven 2009. Jonathan ‘Jonny’ Pierce en Jacob Graham laten The Drums los. Met de ep Summertime! verwerft deze indieband uit New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Isolette"

The Drums werd vijftien jaar geleden opgericht als vierkoppige groep, maar gaat sinds 2016 door het leven als soloproject van overblijvend lid…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Close to Fire – “Fight Myself”

De Nederlandse groep Close to Fire begon reeds in 2015 als songwriting-duo, maar al snel werd het clubje uitgebreid tot een vierledige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.