Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Close to Fire – “Fight Myself”

De Nederlandse groep Close to Fire begon reeds in 2015 als songwriting-duo, maar al snel werd het clubje uitgebreid tot een vierledige indiepopband. Jaarlijks tourt de band langs de Franse en Spaanse kust om hun muziek te verspreiden in Nederlandse en internationale surfkampen. Het verbaast dan ook niet dat Close to Fire met hun nieuwe nummer “Fight Myself” een catchy popsong toevoegt aan hun repertoire met surfinvloeden die doen denken aan The Drums.

“Fight Myself” is een opbeurend, dynamisch nummer dat volgens de Nederlandse band dient om negativiteit in het leven te relativeren. Het is een nummer over onzekerheden waar iedereen zich in kan vinden en wordt gebracht in een toegankelijke surfstijl. Dit doet Close to Fire door de tekst in een positief jasje te steken. Zo wordt bijvoorbeeld ‘Dive in the unknown, clear my mind in my own time, someday I’ll find out’ gecombineerd met dromerige melodieën waardoor “Fight Myself” een nonchalante uitstraling krijgt. Het nummer wordt aangezwengeld door de slagkracht van de drums, de fijne basloopjes en meeslepende gitaarriffs. Hierdoor ontstaan aanstekelijke harmonieën die heerlijk in je hoofd blijven ronddwalen.

“Fight Myself” is het vierde nummer van hun debuutalbum dat in 2022 zal verschijnen.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Nadia"

Het is ondertussen geleden van 2017 dat The Drums transformeerde in een soloproject van frontman Jonny Pierce. Hetzelfde jaar bracht Pierce op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Try"

Na het in april uitgebrachte album Brutalism, komt de Amerikaanse band The Drums met een nieuw bonusnummer “Try” aandragen. Brutalism, de opvolger van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.