Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Close to Fire – “Fight Myself”

De Nederlandse groep Close to Fire begon reeds in 2015 als songwriting-duo, maar al snel werd het clubje uitgebreid tot een vierledige indiepopband. Jaarlijks tourt de band langs de Franse en Spaanse kust om hun muziek te verspreiden in Nederlandse en internationale surfkampen. Het verbaast dan ook niet dat Close to Fire met hun nieuwe nummer “Fight Myself” een catchy popsong toevoegt aan hun repertoire met surfinvloeden die doen denken aan The Drums.

“Fight Myself” is een opbeurend, dynamisch nummer dat volgens de Nederlandse band dient om negativiteit in het leven te relativeren. Het is een nummer over onzekerheden waar iedereen zich in kan vinden en wordt gebracht in een toegankelijke surfstijl. Dit doet Close to Fire door de tekst in een positief jasje te steken. Zo wordt bijvoorbeeld ‘Dive in the unknown, clear my mind in my own time, someday I’ll find out’ gecombineerd met dromerige melodieën waardoor “Fight Myself” een nonchalante uitstraling krijgt. Het nummer wordt aangezwengeld door de slagkracht van de drums, de fijne basloopjes en meeslepende gitaarriffs. Hierdoor ontstaan aanstekelijke harmonieën die heerlijk in je hoofd blijven ronddwalen.

“Fight Myself” is het vierde nummer van hun debuutalbum dat in 2022 zal verschijnen.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "The Impossible"

“Let’s Go Surfing” doet bij velen wellicht nog een belletje rinkelen. Voor The Drums zijn de tijden van die hit helaas al…
AlbumsRecensies

The Drums - Jonny (★½): Alleen kan Jonny het niet

We schrijven 2009. Jonathan ‘Jonny’ Pierce en Jacob Graham laten The Drums los. Met de ep Summertime! verwerft deze indieband uit New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums - "Isolette"

The Drums werd vijftien jaar geleden opgericht als vierkoppige groep, maar gaat sinds 2016 door het leven als soloproject van overblijvend lid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.