Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO – “Gravity”

© CPU – Nathan Dobbelaere

OYESONO mag bijna een eerste kaarsje uitblazen, al klinkt het project nog niet bij iedereen echt bekend in de oren. Bezielers zijn producer Jasper Maekelberg (o.a. Balthazar, Warhaus, Sylvie Kreusch) en diens levenspartner Billie Leyers. En dan weet je meteen ook wel wat voor soort muziek je kan verwachten. Opzwepend en zwoel, duister en dansbaar; het zijn slechts enkele adjectieven die het duo al naar het hoofd geslingerd kreeg in de nasleep van drie singles “Feel It Coming“, “Bad News First” en “Jenna“. Waar die muziek precies in zal uitmonden, blijft weliswaar nog een raadsel. Wel is het een zekerheid dat er vandaag met “Gravity” een vierde aan wordt toegevoegd.

En die nieuwste creatie klinkt toch het meest verrassend van allemaal, net omdat ze niet echt in lijn ligt met haar voorgangers. “Gravity” zweeft namelijk zo’n kleine zes minuten in een duistere waas, die in eerste plaats in stand wordt gehouden door donkere elektronica, maar misschien nog belangrijker door de beklijvende combinatie van stemmen van Maekelberg en Leyers. Het moet langs de andere kant wel gezegd worden dat het nummer niet heel veel meer doet dan voortkabbelen met als hoogtepuntje een instrumentaal intermezzo, maar dat lijkt ook niet de focus te zijn van de twee. Het is bij “Gravity” ogenschijnlijk vooral de reis die van belang is, de eindbestemming doet er niet per se toe.

Op 12 april staat OYESONO in het voorprogramma van Pauli The PSM in Trix.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

OYESONO - Oh Yes (★★★½): Reis naar exotische oorden

Popzangeres Billie Leyers – inderdaad, het zusje en dochter van – bracht in 2015 haar eerste solosingle “I Will Never (Igidigidaga)” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO - "Jenna"

Half oktober waren we getuige van het eerste echte optreden van OYESONO, het nieuwe project van Jasper Maekelberg en Billie Leyers. Die…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.